Timsahlı nehre düştük!

Türkiye “timsah dolu bir nehre” düştü, karşıya yüzerek geçmeye çalışıyor.Düştü mü?Düşürüldü mü?Büyük timsahlar: ABD, Rusya, AB. Küçük Timsahlar:...

Türkiye “timsah dolu bir nehre” düştü, karşıya yüzerek geçmeye çalışıyor.
Düştü mü?
Düşürüldü mü?
Büyük timsahlar: ABD, Rusya, AB. Küçük Timsahlar: İsrail, İran, Mısır, Suudi Arabistan. Yavru timsahlar: IŞİD, PKK, PYD, ÖSO, Hizbullah, Ahraruş Şam ve diğerleri.
Türkiye suyu geçerse!
Harita bozucu olacak!
Lozan'ı yırttılar.
Yeni harita yaptılar.
Türkiye kendi dışında yapılan bu yeni haritayı bozmaya mecbur. Çünkü büyük timsahlardan bir bölümü, yavru timsahları da yemleyip saldırtarak; bölünüp küçülmüş ve ordusu zayıflatılmış, ekonomik çıkarlarını koruyamayan “bağımlı bir Türkiye” kurguladı. Ortadoğu'nun yeni haritası “küçülmüş Türkiye” hesabı üzerine yapıldı.
* * *
Türkiye, Ortadoğu'nun timsah kaynayan suyuna itilmekte olduğunu 4 yıl önce anlamıştı. 2012'de Meclis, iktidara “sınır ötesi askeri çıkartma yapma yetkisini” bu suya girmeye mecbur kalabiliriz hesabıyla vermişti.
4 yıl rüzgar gibi geçti.
Türkiye yalnız kaldı.
Ve yapayalnız.
4 yıl sonra Türkiye dost çoğaltıyor. Putin ile el sıkıştı. İsrail ile kucaklaştı. Mısır ile sarılmaya hazırlanıyor. Suriye ile yakınlaşma işaretleri var. Bizim Başbakan, “Suriye'nin toprak bütünlüğü” diyor. 5 yıl önce “En yakın zamanda Şam'a gidip Emevi Camisi'nde namaz kılacağız” demek yerine “Suriye'nin bölünmesine karşıyız, toprak bütünlüğünü bozdurmayız” deselerdi, belki bugün o timsah dolu suya karadan asker sokmak durumuyla yüz yüze gelmeden, sınır güvenliğimizi koruyabilirdik.
20 yıl önce Türkiye!
Ortadoğu'nun yıldızıydı.
50 yıl önce Türkiye!
Ortadoğu'nun istikrar adasıydı.
Kıymeti bilinmeliydi.
* * *
Sınırda 70 kilometrelik hat IŞİD'in elinde. Yine sınırımızda Kuzey Suriye'de ABD adına savaşmakta olan PYD ile YPG, Türkmen ve Arap köylerine saldırıp katliamlar yaptı, göçe zorladı, etnik temizliğe girişti, bölgeyi ele geçirdi. Türkiye hem IŞİD'i sınırından derinlemesine 40 kilometre uzağa süpürmek zorunda hem PYD ile YPG'nin bu süpürülen alana yerleşmelerini önlemeye mecbur. Önleyemezse; Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'den sonra Güneydoğu Anadolu da Türkiye'den kopartılacak. Türkiye'nin toprak bütünlüğü bitirilecek. Türkiye, Ortadoğu için yeni harita yapan büyük timsahların haritasını bozmak için suya girdi.
Girmeye mecbur kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar