İçimizdeki taklacılar

Seçime doğru yaklaştıkça bir yandan piyasalarda dalgalanma artıyor; diğer yandan siyasetin nasıl bir yol haritası üzerinden yoluna devam edeceği sorusuyla ilgili tartışmalar yoğunlaşıyor. Kuşkusuz tüm...

Seçime doğru yaklaştıkça bir yandan piyasalarda dalgalanma artıyor; diğer yandan siyasetin nasıl bir yol haritası üzerinden yoluna devam edeceği sorusuyla ilgili tartışmalar yoğunlaşıyor. Kuşkusuz tüm bunları aynı karede birleştiren, Türkiye’nin nereye gideceği sorusunun her zamankinden daha fazla önem taşıması.

Peki sahiden bu denli bir belirsizlik içinde miyiz? 7 Haziran seçimlerine doğru giderken gerçekten de büyük sürprizler mi beklemeliyiz? Yahut seçim gecesi bir anda hiç beklemediğimiz sonuçlarla mı karşı karşıya kalacağız?

Bunların hiçbiri olmayacak. Üç aşağı beş yukarı Türkiye’nin seçim gecesi ve sonrasında önünde nasıl bir yol haritası olduğu sanıldığından çok daha belirgin. Asıl sorun, gündeme dair her başlığın yakıcı sorunlar olması. Tam da bu nedenle doğrudan onları konuşmak yerine, etrafında dolaşmayı tercih ediyoruz. Bu da belirsizlik havası yaratıyor, hepsi bu.

Sorunlarınızdan kaçamazsınız. Kaçtığınız her sorun daha fazla büyüyerek ve sistemde daha geniş alanlar bularak yeniden kapınızı çalar. Buna dair örnek mi istiyorsunuz; alın son 30 yılın tarihini. Dün ‘bunlar bir avuç eşkıyadır, devletimiz büyüktür’ diyenlerin aymazlığı, bugün bizi nerelere getirdi. Bugün yine ve alınan bunca mesafeye rağmen, hala sorunu güvenlik boyutuyla görenlerin ve çözümü buralarda arayanların sesini duymak cidden düşündürücü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar