Erdoğan-Maduro benzetmesi büyük bir haksızlık ama...

SON günlerde hükümete yakın medyada Recep Tayyip Erdoğan ile Venezüella’nın Marksist lideri Maduro’yu aynı kefeye koyan haberler ve yazıları görüyorum ve bunun Erdoğan’a büyük...

SON günlerde hükümete yakın medyada Recep Tayyip Erdoğan ile Venezüella’nın Marksist lideri Maduro’yu aynı kefeye koyan haberler ve yazıları görüyorum ve bunun Erdoğan’a büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. Erdoğan iktidara gelirken tek gücü milletin çoğunluğuydu. TSK başta olmak üzere tüm devlet mekanizması ona karşıydı. “İkinci devlet kuruyoruz” lafları o yüzden yanlış ve bu sebeple AK Parti bu laflara çok sert tepki veriyor.

AK Parti devlet partisi değil, millete mahkûm bir hareket. Hâlâ Erdoğan’ın temel güç santralı, halkın çoğunluğunun sevgisi. TSK’daki siyasi grupların hepsi Erdoğan karşıtı.

Chavez-Maduro hareketi ise ordu içinde çoğunluk olan Bolivarcısubayların büyük desteğiyle iktidara gelmiş ve hâlâ Venezüella ordusunun gücüyle ayakta kalan, hileli seçimlere bulaşmış bir hareket. Maduro’nun idolü Chavez geçmişte bizzat darbe yapmaya kalkışan bir askeri diktatördü. Erdoğan adil seçimlerle iktidara geldi ve yoluna hep adil seçimlerle devam etti, ediyor. Venezüella’daki seçim mekanizması ise Suriye seviyesinde. Diktatör Esad ve Sisi de kendine Maduro gibi “Seçilmiş lider” diyor. Bunlar yalan.

Hem Maduro hem Chavez demokrasiye inanmayan iki Marksist-Leninist diktatör. Maduro’ya sırf ABD istemiyor diye sempatiyi duyacaksak o zaman Esad’a ve Miloseviç’e de sempati duymamız gerekir. Oysa biz Türkiye olarak hem Esad’ın hem Miloseviç’in devrilmesi yönünde haklı tavır aldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar