Akıl almaz senaryo

Advocaat oyuncularını o kadar durdurmaya odaklamıştı ki, ilk yarı Beşiktaş orta sahasındaki fırsatı umursamadı bile. Beşiktaş Atiba’sız çıktığı iki maçta Tolgay’ın...

Advocaat oyuncularını o kadar durdurmaya odaklamıştı ki, ilk yarı Beşiktaş orta sahasındaki fırsatı umursamadı bile.
Beşiktaş Atiba’sız çıktığı iki maçta Tolgay’ın yanında Gökhan İnler ve Necip Uysal’ı tercih etmişti. Şenol Güneş derbide Başakşehir maçının ikinci yarısındaki ikiliyi (Oğuzhan-Tolgay) tercih etti.

Bu ikili top Beşiktaş’tayken gerekli isimler, fakat rakibe geçtiğinde koşulara cevap vermede ve pas arası yapmada sıkıntı yaşayabilecek oyuncular. İlk 20 dakikada Tolgay’ın biri avantaj nedeniyle devam ettirilen ik faulü de bunun sonucuydu. Ancak Advocaat orayı zorlamayı hiç düşünmedi. Savundu. Beşiktaş’ın en iyi yönü hücum. En iyi olduğu işi daha uzun süre yapmasına izin verdi. Sonucunda soyunma odasına gol yiyerek gittiler. Beşiktaş’a karşı oynayan takımlar için bu kaçınılmaz sondu.

Devreye yeni girince yaptığı Salih-Neustadter değişikliği, Ozan-İsmail değişikliği ile kendi planının yanlış olduğunu kabul etti. Yanlış on bir kurup doğru değişiklikler yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar