5 Maddede bu maçtan ne öğrendik?

1. Deplasmanda “2-1” pis avantaj!Erken gol için baskılı başlasan, Lyon’un hızlı oyuncuları vereceğin alanları değerlendirebilir; kontrollü oynasan, eriyen her dakika rakibin güvenini daha da canlı tutabilir.Bunun...

1. Deplasmanda “2-1” pis avantaj!
Erken gol için baskılı başlasan, Lyon’un hızlı oyuncuları vereceğin alanları değerlendirebilir; kontrollü oynasan, eriyen her dakika rakibin güvenini daha da canlı tutabilir.
Bunun üzerine UEFA’nın birgün önce açıkladığı ceza eklenince, maça bu kez gergin başlayan taraf bizdik. Talisca golü mükemmel bir dakikada attı. İlk yarı boyunca tutuk görüntü veren Beşiktaşlı futbolcular bu avantajı koruyamadı.

2. Babel, Cenk Tosun’u vurmasa erken biterdi
İlk yarı attığımızdan daha fazlasını yiyebilirdik. İkinci yarı ise maçı uzatmaya bırakmadan Lyon’u evine uğurlayabilirdik. Çok daha etkili oynadık. Beşiktaş normal sürenin son on beş dakika haricinde oyunun hakimiydi. 56’ıncı dakikada Cenk Tosun’un şutu, 85’te ise Babel topu sağına çekip rakip savunmacıları yere yatırmışken fileler yerine Cenk Tosun’u nişanlaması inanılacak gibi değildi.

3. İşin rengini orta saha belirledi
İlk yarıda Beşiktaş orta saha merkezindeki oyuncular 88, Lyon orta saha merkezindeki oyuncular 90 pas yaptı. Fakat bu 88 pasın 80’nini Atiba ve Oğuzhan’ın yaptığını düşünürseniz, yükün eşit kaldırılmadığını görürsünüz. Kağıt üzerinde 3’er oyuncu ile oynasalar bile, pratikte Lyon 3’e 2 üstündü. BJK’nın üretkenliğini azalttı. Kolay önlem alınır kıldı. İkinci devre Talisca devreye girip yük eşit omuzlanınca top kanatlara indi. Baskı golü getirdi.

4. Gol attık, ah bir de yemesek!
Beşiktaş, Şenol Güneş döneminde sahasında oynadığı tüm Avrupa Kupası maçlarında gol atmayı başardı. Olumsuz tarafı bu sezon Vodafone Arena’da kalesini gole kapatamaması oldu. Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda 5 gol atıp 5 gol yemişti. Dün gece de Lyon’a 2 gol attığı halde Fransız ekibi karşısında kötü istatistik devam ettiği için maç uzatmaya gitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar