İpucu

Vallahi ilk yarı dayak mı yedim, maç mı izledim, anlamadım. Eğer eforlu oyuna akıl eklenmiyorsa, sahada sadece koşuşturan futbolcuları izlerken buluyorsunuz kendinizi. Hakkını vereyim, iki takım da çok iyi koştu. Ancak...

Vallahi ilk yarı dayak mı yedim, maç mı izledim, anlamadım. Eğer eforlu oyuna akıl eklenmiyorsa, sahada sadece koşuşturan futbolcuları izlerken buluyorsunuz kendinizi. Hakkını vereyim, iki takım da çok iyi koştu. Ancak ötesi yoktu. İkinci devrenin başında önce Linnes, sonrasında Eren Derdiyok koşarlarken düşününce harika bir atak Rodriguez’in ayağından golle sonuçlandı. Tartışmasız maçın en güzel anıydı. Linnes ikinci yarı sol bekten oyuna akıl katın, arkadaşlarını ateşleyen oyuncu oldu. Top ayağındayken yaptıklarından çok topsuz koşuları ile fark yarattı.

Dün on birde başlamayan Sneijder, sezon sonunda Igor Tudor’un kadro planlamasının ipucu mu? Hırvat hoca koşmayan bu takımda oynayamaz mesajını belirginleştirmek mi istedi?

Öyleyse Sneijder ya koşacak ya da koşanlardan kadro kurulacak. Sneijder oyuna akıl takan bir futbolcu. Dün sahada koşan takımın bir parçası olsaydı, mesela Yasin Öztekin’in pozisyonunda, oyun daha tadından yenmez olmaz mıydı? 
Oyunun güzelleşmesi, kaliteli hücumculara savunma yaptırabilmekten geçer. Tudor’un oyuncularından istediği eforu doğru buluyorum, fakat Hırvat hoca yaz döneminde daha iyisini alamayacaksa Hollandalıyı koşmaya ikna etmeyi de kendine görev edinmeli.

Gelecek sezon onun anlayışı ile dinamik bir takım olacağı kesin. Bu dinamik futbolun tek tehlikesi oyuna akıl katacak isimlerin eksikliği olur. Küme düşme hattındaki Adanaspor’a yaptığınızı, organize takıma karşı gerçekleştiremezsiniz. 
Sneijder’i oyuna alırken üçlü savunmaya dönmesi, Tudor’un iki kanat oyunculu dörtlü orta saha kurgusunda Sneijder’e yer bulamadığını gösteriyor. Öyle ise yaz döneminde orta saha merkezine takviye yapıp orta sahayı İngilizlerin diamond, bizim baklava dediğimiz orta saha dizilişini uygulayacak bir ekip kurmak da düşünülebilir. Böyle olduğunda Sneijder iki forvetin arkasında yerini alabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar