Terim'in eseri

Dün maça başlayan kadroda 23 yaş altı tam 6 futbolcumuz vardı. Üstelik bu oyunculardan dördünün adı, gelecekte yıldız olabilecek futbolcular listesinde yer alıyor (Enes, Cengiz, Emre Mor, Çağlar). Avrupa'nın...

Dün maça başlayan kadroda 23 yaş altı tam 6 futbolcumuz vardı. Üstelik bu oyunculardan dördünün adı, gelecekte yıldız olabilecek futbolcular listesinde yer alıyor (Enes, Cengiz, Emre Mor, Çağlar). Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde oynayanları dahil, hepsinin performansı Avrupa'da pek çok kulüp tarafından yakından izleniyor.

Orta saha ve defansın merkezi 25 yaşın altında oyunculardan kuruluydu. Onur, Şener ve Güray yaşça takımın büyükleriydi ki, hiçbiri 30'unda değil. En yaşlı oyuncumuz Onur Kıvrak 29 yaşındaydı.

2018 Dünya Kupası elemelerine başladığımızda yazdan kalma futbolcu-hoca kavgası ile moralsizdik ve 3 maçta sadece bir puan toplayabilmiştik.

Türkiye'nin yarısı Fatih Terimci, diğer yarısı Arda Turancı olmuştu. "Kim haklı?" sorusu ile yapılan magazinsel haberler revaçtaydı.

Kendi adıma Fatih Terim eleştirilerimin sebebi dünkü kadroydu. Türk Milli Takımı'nın büyük bir potansiyeli vardı ve biz bu potansiyeli ortaya koymak yerine kısır bir tartışma denizinde boğulmamak için çırpınıp duruyorduk.

Sistem kurup o sistemin içerisindeki bu genç yeteneklerle geleceğe umutla bakacakken 'güç savaşı' hikayeleri dinliyorduk. Üstelik başımızda Avrupa Şampiyonası'na giderken bunu başarmış bir hocamız varken.

Tartışma bıçak gibi kesip atıldığı günden bu yana Milli Takım huzurlu. A Milli Takım özverili oynuyor, gençler potansiyellerini gösteriyor. Bunu başaran Fatih Terim'dir. Bu tablo onun eseridir. Eleştirmiş biri olarak, övülmesi gerektiği zaman çekinecek değilim.

Dün sahaya çıkan 11 futbolcunun 8'i Türk kulüplerinin alt yapısında yetişti. Eleştirel bakarken eksikleri göstermek doğru ama her şey kötüymüş gibi davranmamak gerektiğini gösteriyor. Gençlere daha fazla güvenmemiz gerektiğini de… 
Daha geçen yıl bu zamanlarda İstanbul'da yaşarken yetenekli ama futboluna yazık etmiş futbolcu olarak değerlendirilen Emre Çolak'ın futbolunu gördünüz değil mi? Potansiyelini İspanya'ya gittikten sonra sergilemeye başlıyorsa; antrenman sahasında hocasından tribünde taraftarına, maçı değerlendiren yorumcusundan kulüp başkanına kadar futbol değerlendirmemelerimizi gözden geçirmemiz gerektiğini görmeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 84 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 295 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 112 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar