Taktik de var Bam Bam da!

Eğer herhangi bir Türk futbolcu kariyerinde 1000’inci maça çıkacaksa bu isim kesinlikle Cenk Tosun olur. Buffon’un ulaştığı o zirveye ulaşmak için yetenek kadar çalışkanlık gerekir....

Eğer herhangi bir Türk futbolcu kariyerinde 1000’inci maça çıkacaksa bu isim kesinlikle Cenk Tosun olur. Buffon’un ulaştığı o zirveye ulaşmak için yetenek kadar çalışkanlık gerekir. Çünkü neredeyse 40’ınıza kadar vücudunuzu zinde tutmak zorundasınız.
Almanya’da başladığı futbol kariyerini Türkiye’de sürdüren Cenk Tosun’un yeteneği zaman zaman tartışılsa da çalışkanlığ hiçbir zaman tartışılmadı. Futbolsevere kendini böyle kabul ettirdi. Dün ilk golde çalışkanlığının, ikinci golde yeteneğinin karşılığını aldı.
İlk golde Arda’nın ceza sahasında yapılan ortaya ayak uzatması, hem maça orta saha merkezinde başlayan yıldız oyuncunun hücumda alacağı rolün hem de hücumdaki isteğimizin işaretiydi.
Maç on biri sosyal medyada diliyle “Taktik maktik yok. Bam! Bam! Bam!” on biriydi. Fakat Arda başta olmak üzere, İsmail ve Gökhan’ın da hücumcu gibi oyanayarak başladığı oyun, Fatih Terim’in taktiğinin golle başlamak olduğunu gösteriyordu. Baskı yapıp kazandığımız topları çabuk şekilde kanatlardan rakip ceza sahasına taşıdık.
Skoru erken bulamasak başlangıç on biri için ilerleyen dakikalar sıkıntılı geçer görüşü hakimdi. Doğru da! Bu on birin golle başlamaması mucize olurdu.
Grup maçlarının başlangıcında Fatih Terim eleştirilse de grubun bu aşamasında Finlandiya’ya karşı çıkan takım doğruydu.
Haftaiçi oynanan Almanya – İngiltere maçında İngiliz taraftarlar Almanya milli marşını ıslıkladı. Maç içerisinde de birinci ve ikinci dünya savaşına göndermede bulunan tezahüratlar yaptı. İngiltere Futbol Federasyon başkanı kendi taraftarlarını bu tavırlarından dolayı “Uygunsuz, saygısız ve hayal kırıklığı” sözleriyle kınadı.
Bizim futbol federasyonunun yaptığı en iyi iş “Milli Takım Taraftar Kart” uygulamasıdır. Buna ilave olarak Milli Takım Çocuk Kulubü de oluşturuldu. Bu sayede Konya ve Antalya’da takımını sağlıklı şekilde destekleyen bir taraftar profile çıktı. Dün de tribünler iyiydi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar