Hakem ve kulübe

Galatasaray, Konya'da oyuncu kalitesi ile kazanmıştı. Karabükspor'un oyun kalitesine mağlup oldu. Ancak elbette Cüneyt Çakır çokça konuşulacak. Hata yaptığı zaman, dinlendirilmesi gerekirken dinlendirmeyenler, dün...

Galatasaray, Konya'da oyuncu kalitesi ile kazanmıştı. Karabükspor'un oyun kalitesine mağlup oldu. Ancak elbette Cüneyt Çakır çokça konuşulacak. Hata yaptığı zaman, dinlendirilmesi gerekirken dinlendirmeyenler, dün Yasin'in nizami golünden sonra tereddütünü de, Selezniov'un penaltısında yanılmasını da iyi izlemişlerdir umarım. Cüneyt Çakır, hâlâ Türkiye'nin en iyi hakemidir. Zihinsel olarak yorulduğu dönem dinlenmesi gerekirken, dinlendirmeyenler onun performansının düşüşünde baş sorumludur.

Yasin, Galatasaray'da bir kadro dışı kalıyor, bir affediliyor. Fakat takımı ayakta tutan, hücumda iş bitiren tek adam da Yasin. O zaman onu kullanma şeklinde de sıkıntı var. Karabük deplasmanında rakip kaleye seni götürecek tek adamı kenara alıp Rodrigues'i koymak yanlıştı.

Rodrigues'i geçen haftaki performansına rağmen böyle bir deplasmanda kenarda tutabilirsin. Ancak onu sahada hücumdaki en etkili adamınla değiştirmezsin.

Karabükspor iyi takım. Tudor iyi değil, çok iyi hoca. Socrates dergisinde takım oyunu oynayan bir ekip oluşturmasına yapılan övgüyü, her teknik direktörün asıl işi olduğunu söylemişti.

O kadar oyuncusu eksikken sadece mücadele ile değil, akıl ve takım oyunu ile kazandı.

Gaman'ı defansif orta saha ve üçlü savunmanın merkezi gibi oynatarak hücum bölgesinde Galatasaray'ın çok daha etkili olmasını önlediler.

Oyuncu değişikliklerini doğru zamanda yaparak, maça iyi hazırlandığını da gösterdi.

Bence dünkü maçta ilk golleri Cüneyt Çakır attı. Galibiyeti getiren bir gollük farkı teknik direktör kalitesi belirledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar