Fener Pereira taktiği ile kazandı

Topu kullanma derdine düşmediler. Konyaspor’a topun hakimiyetini bırakıp savundular. Hele ki penaltı golü ile öne geçtikten sonra iyice geriye yaslandılar. İkinci yarının başında akan oyunda en çok net gol...

Topu kullanma derdine düşmediler. Konyaspor’a topun hakimiyetini bırakıp savundular. Hele ki penaltı golü ile öne geçtikten sonra iyice geriye yaslandılar.

İkinci yarının başında akan oyunda en çok net gol pozisyonu üreten Miloseviç ve Bajiç’i alan Aykut Kocaman, oyunu tamamen F.Bahçe sahasında oynamak istedi.

Öyle de oldu. Fakat F.Bahçe Lens’in oyundan çıktığı bölümden sonra saha yerleşimini ve kaymaları iyi yaparak Konya’ya net pozisyon vermeden oynadılar.

Lens’in çıkmasıyla topun arkasına daha iyi yerleştiler, ancak hücum tehditlerini de neredeyse sıfırladılar.

İkinci yarı Emenike’nin Van Persie’ye vermeyip vurduğu pozisyon, kornerde RvP’nin ikisi kafaya üç şut denemesi ve yine Rvp’nin ceza sahası dışından şutu, ikinci yarının en tehlikeli ataklarıydı.

Lens’in çıkması bu tehditleri azalttı. Ancak F.Bahçe ligde şu an iyi oyun ya da bol gol derdinde değil. Zirveye yürüyebilmek için durumlarını sabitleyecek galibiyetlere ihtiyaçları var.

F.Bahçe’de bunu temsil eden adam da Lens. F.Bahçe bu sezon hangi maçta en iyisini yaptıysa hepsinde Lens sahadaydı.

Sakatlıktan dönmüş olan Lens’i ekonomik kullanarak oyundan erken çıkarıp gelecek maçların on birinde olmasının derdinde Dirk Advocaat. Hollandalı hocanın dün oyuncu değişikliklerini doğru zamanda ve doğru müdahale ile yaptığını da eklemeli. “Bu bizim oyunumuz değil” diyerek bundan daha iyisini hedefliyor. Topu iyi kullanan takım olmaları zaman alacak.

Şu an mücadele ve savunma olarak iyiler. Robin van Persie’nin bile tekmelere ayak soktuğunu düşünürseniz, F.Bahçe mücadeleyle kazanmaya çalışacağı, fizik gücünün arttığını göreceğimiz bir döneme girecek görüntüsü verdi.
Bakalım ligin en çok koşan takımı Karabük karşısında ne yapacaklar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 73 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar