Yetenekler ve taktik

Bir gün önce basın toplantısında çok şey söylemek isteyip susmayı tercih etti Fatih Terim. Dün de sahaya çıkardığı takım benzer ruh halindeydi. Çok şey yapmak isteyip hiçbir şey...

Bir gün önce basın toplantısında çok şey söylemek isteyip susmayı tercih etti Fatih Terim. Dün de sahaya çıkardığı takım benzer ruh halindeydi. Çok şey yapmak isteyip hiçbir şey üretemedi.

Kadro dışı kalanlar hakkında Milli formaya yeteri özveriyi göstermedikleri konuşuluyor. Dün sahaya çıkan oyuncular istekli miydi? Evet. Derli toplu muydu? Hayır.

Birlikte çok az antrenman yapmış takım, doğal olarak akıcı bir oyun ortaya koyamadı.

Arda Turan’ın alınmaması tarihi bir karar değil, tarihi bir hatadır. Ancak alınmayanları konuşmayı abartarak kadrodaki yeteneklere de haksızlık etmemek gerek. İp cambazının dikkatiyle yaklaşmalı bu konuya.

Eğer öyle yapmazsak 2018 Rusya Dünya Kupasını kaçırmakla kalmayıp kadrodaki 23 yaş altı yetenekleri de kaybedebiliriz.

Emre Mor takım boyunu kısaltığımızda, disiplinli bir şekilde birlikte hareket ettiğimizde, onu hücum hattında rakip kaleye yakın buluşturduğumuz her maçta Türk seyircisine hiç almadığı hazları yaşatacak. Dün bir kez daha gördük bunu. Çağlar Söyüncü yüksek top karşılamadaki eksiğini giderdiğinde hızıyla değişilmez bir stoper olabilir.

Hakan Çalhanoğlu Alman basınına Avrupa Şampiyonası için "Harika bir deneyimdi" dedikten sonra, sağ kanatta ve defansif görevler yüklenmiş saha içi rolünün etkisizliğinin sebebi olarak göstermiş, eleştirmişti!

Dün forvet arkasındaydı. Bu rol ona daha çok yakışıyor.

Ozan Tufan bu sezon daha iyi bir futbol yılı geçirecek belli. Yunus Mallı, Enes Ünal kısa sürede yeteneklerini gösterdi.

Eğer bir Alman takımı disiplininde oynarsak, bu yeteneklerin parlamasını 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar