Avcun içindeki kalp

Futbolun adaleti olmadığı gibi intikamı da yoktur. Yedi yıl önceki adil bir sonuç değildi. Vicdanları kanatmıştı. Futbolda güçsüzün güçlüye direnci, elle yapılan bir asistle...

Futbolun adaleti olmadığı gibi intikamı da yoktur.

Yedi yıl önceki adil bir sonuç değildi. Vicdanları kanatmıştı. Futbolda güçsüzün güçlüye direnci, elle yapılan bir asistle kırılmıştı. Ancak bir futbolsever bunun intikamını düşünerek yaşamaz. Yaşayamaz.

Dün İrlanda maçın başında golü atınca izleyenlerin zihninde doğal olarak “intikam” kelimesi neonları yanan ucuz tabela gibi beliriverdi.

Dedim ya intikam diye bir şey yoktur futbolda.

Doğrularında ısrar etmek vardır. Kararlı bir şekilde, kimliğini kaybetmeden inandığın doğruları yaparsın. Gün gelir başarırsan, o da tarih olur!

Lyon’da İrlanda buna çok yaklaştı. Gidemedikleri 2010 Dünya Kupası sonrası üç ana turnuvanın ikisine katılma hakkı almışlardı. Bu onların kimliklerini kaybetmeden ilerlediğini gösterir. Doğruları onları Euro 2016’da Fransa’nın karşısına tekrar dikilmelerini sağladı.

Direndiler. Güzel direndiler. Futbol direnince güzel. Etten duvar ördüler. Tüyleri diken diken eden fiziksel bir mücadele sergilediler. Bu oyunun sihri tutkuyu rakibine de izleyene de gösterdiler.

Fransızlara adeta kalplerinin bir avucun içinde sıkıldığındaki acıyı hissettirdiler. Tıpkı yedi yıl önce Henry’nin sol eliyle düzeltip Gallas’a verdiği pası izlerken kendilerinin hissetiğine benzer. Futbol duygulardır derseniz, bak ona varım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar