Kudüs’ün kurtuluşu Şam’dan başlar

İslam dünyasının son zamanlarda peş peşe yaşadığı işgaller ve katliamlar acılarımıza acı katmakla beraber Kudüs meselesini asla unutturamamıştır. İlk kıblemiz olan Kudüs’ün...

İslam dünyasının son zamanlarda peş peşe yaşadığı işgaller ve katliamlar acılarımıza acı katmakla beraber Kudüs meselesini asla unutturamamıştır. İlk kıblemiz olan Kudüs’ün Siyonist Yahudilerin işgali altında bulunması yeryüzünde yaşayan iki milyar Müslüman için utanç vesilesidir. Yeryüzündeki toplam nüfusu otuz milyon civarında olan Yahudiler tüm dünyayı iliklerine kadar sömürmektedirler. Sahip oldukları devasa siyasi ve iktisadi güçle hükümetlerle istedikleri şekilde oynamaktadırlar. Ama Siyonizm asıl gücünü kurduğu bu dünya imparatorluğundan değil, Müslümanların başsız, halifesiz olmasından almaktadır. Bulmuşlar çobansız köyü onun için de değneksiz dolaşmaktadırlar.

Birkaç gün önce Kudüs’ü Şerif’le ilgili yapılan bir toplantıda Suriye’nin önde gelen âlimlerinden muhterem bir hocamız şöyle bir tespit yaptı: “Ne zaman İslam dünyası kendi arasında birliğini kaybetmişse o zaman Kudüs işgale uğramıştır. Bunlardan ilki haçlı saldırıların yapıldığı dönemdir. Bu esnada İslam dünyasının hali içler acısıdır. İşte o kargaşa ortamında Kudüs Haçlılarca işgal edildi. İkinci işgal ise Hicaz ve Şam bölgesi Osmanlı’dan koptuğunda yaşandı. Şimdi ise üçüncü bir devredeyiz. İşgalle yetinmeyen Siyonistler Mescid-i Aksa’yı tümüyle ortadan kaldırma peşindedirler. Siyonistler bu cesareti İslam dünyasının tarihinin en buhranlı dönemini yaşamakta olmasından almaktadırlar.

Bir tarafta ABD ve müttefiklerinin işgalleri, bir tarafta İran’ın Şii yayılmacılığını gerçekleştirmek için yaptığı katliamlarla Bilad-ı Şam (Şam bölgesi) olarak adlandırılan bölge adeta kan gölüne çevrildi. Bu mübarek beldeler bugün harabeye çevrilmiş durumdadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bütün fetihlerin anası 27 Aralık 2017 | 219 Okunma Batıla benzeme ve yılbaşı çılgınlığı 25 Aralık 2017 | 134 Okunma Zaferin Yolu Ümmet Birliğinden Geçer 20 Aralık 2017 | 108 Okunma Kudüs işgal altındayken ben gülemem 11 Aralık 2017 | 156 Okunma Kitabın etki gücü ve kitap okutmanın önemi 06 Aralık 2017 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar