ABD konukseverliği: Küfredeni değil korumayı engelle!

ABD ile ‘YPG krizi’nden sonra bir ‘koruma krizi’ çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanan terör...

ABD ile ‘YPG krizi’nden sonra bir ‘koruma krizi’ çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanan terör örgütü PKK yandaşları polis kordonuyla kontrol altına alınmadı. ‘Özgürce’ şişe, sopa fırlatabildi, küfürler edebildiler!

Erdoğan’a ve Türkiye’ye destek için gelen Türkler ise saldırılara maruz kaldı. Bir Türk’ün kanlı yüzüyle verdiği ifade ekranlara yansıdı.

Erdoğan’ın çıkışı sırasında, iki grup arasında çıkan tartışmaya korumalar da karıştı.

ABD medyası, olayı “Erdoğan’ın korumaları protestoculara saldırdı” şeklinde vermeyi uygun gördü.

Büyükelçi Serdar Kılıç ABD Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Ama medyanın ‘ilgisi’ kesilmedi; konu bir haftadır hükümet temsilcilerinin ağzına mikrofon uzatılarak gündemde tutuluyor.

Dön en son ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a tutuldu bu mikrofon. Tillerson her ne kadar “Soruşturma sürüyor, sonucu beklememiz lazım” dese de, medyanın istediği, “Türk şiddeti basit şekilde kabul edilemez, dehşete düştük” demeyi de ihmal etmedi.

Olay neden gündemde tutuluyor?

ABD Başkanı Donald Trump, medyanın önemli bir kısmının ‘gitsin’ baskısı yaptığı bir Başkan.

Her gün ‘görevden alındı, alınacak’ haber ve yorumları yayınlanıyor; Başkanlık ekibinin Rusya ile ilişkilerine dair her yeni haber, fısıltı, kulis “işte bu Başkan’ı götürür” diye sevinçle karşılanıyor.

Türk korumaların müdahalesinin gündemde tutulmasıyla da Amerikan halkına, “Trump seçildi kimsenin güvenliği kalmadı; Erdoğan buraya geliyor, korumaları ‘demokrasimizi, özgürlüklerimizi’ dikkate almadan adam dövüyor” mesajı veriyor.

Trump’a karşı sokaktaki vatandaşın duygularını kullanmak için yararlı bir malzeme!

Bass’ın çağrılması ayrı

Dün Ankara’da ABD Büyükelçisi John Bass’ın Dışişleri'ne çağrılması ise Büyükelçilik önündeki arbededen başka bir konuyla ilgili.

Çünkü, ABD polisinin bırakın diplomatik teamülü, konuğa gösterilecek asgari nezaketten de uzak başka bir davranışı daha oldu aynı günlerde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar