Ne söylersen olur ne yapsan gider

Sadece biri bile bir ülke için ağır yük olabilecek olayların ve süreçlerin hepsini birden, aynı anda yaşamaktayız. Ağır, sıkıntılı ve terör marifetiyle kanlı bir yük yüklenmiş...

Sadece biri bile bir ülke için ağır yük olabilecek olayların ve süreçlerin hepsini birden, aynı anda yaşamaktayız. Ağır, sıkıntılı ve terör marifetiyle kanlı bir yük yüklenmiş haldeyiz. Bu kadar çok dosyası olan bir başka ülke bulmak zordur. Ekonomiden diplomasiye, güvenlikten sosyal hayata kadar hepsi birbiriyle bir şekilde ilgili ama aynı zamanda herbiri tek başına cesametli süreçleri bir arada yaşıyoruz.

Hepsi bir yana sadece FETÖ darbe girişiminin yargılanması ve sistem içindeki uzantılarının, irili ufaklı demeden bütün yapılanmalarının temizlenmesi bile bir ülke için yeterince bütün bir mesaidir.

***

Üstelik yegane problem bu örgüt değildir… Birden fazla terör örgütü aynı anda sahadadır. Beraberinde de Türkiye siyasal tarihinin en önemli değişikliği için referandum yoluna girmiş bulunuyoruz. Sistemin veya geleneksel siyasal toplumsal dinamiklerin ürettiği ve çözemediği sorunların üstesinden gelmek için yeni bir yöntemi halka soracağız… Elbette sandıktan çıkacak sonuç, bütün bu meselelerle yakından ilgilidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 328 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.272 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 278 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 502 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar