Putin ‘normalleşin’ dedi, adımlar hızlandı

Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi için siyaset, diplomasi ve ekonomi üzerinden çok yönlü bir çaba var. Sadece Türkiye tarafında değil, Rusya tarafında da. Ekonomi ayağında TOBB ve Rusya’nın en büyük...

Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi için siyaset, diplomasi ve ekonomi üzerinden çok yönlü bir çaba var. Sadece Türkiye tarafında değil, Rusya tarafında da.

Ekonomi ayağında TOBB ve Rusya’nın en büyük iş örgütü RSPP önemli bir inisiyatif aldı. Özellikle Rusya’da iş yapan Türk işadamları, Moskova’da Rus muhataplarıyla iki gün boyunca sorunları ve çözüm yollarını tartıştı.

Türk heyetinde Nihat Özdemir(Limak), Mithat Yenigün(Yenigün İnşaat), Murat Ersoy(ETS/Atlas Global), Hüsnü Özyeğin(FİBA), Ahmet Şentürk(Agrobay Seracılık) veTamer Saka(Kibar Holding/CEO) yer alırken; Moskova’da heyete Denizbank (Rusya) Genel Müdürü Oğuz Yalçın, Enka Genel Müdürü Murat Duran, Credit Europe Genel Müdürü Haluk Aydınoğluve Destek Varlık Yönetim AŞ Genel Müdürü Hayri Cansever de katıldı.

Putin’e yakınlığı ile bilinen Kalkınma Bakan Yardımcısı Alexey Likhachev, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Victor Evtukhov ve Bayındırlık, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakan Yardımcısı Hamit Mavliyarov ile görüşen heyet, ayrıca sorunların muhatabı olan bakanlıkların tepe yöneticileriyle bir araya geldi.

Görüşmelerde temel sorunlar masaya yatırıldı:

Serbest ticaret: Anlaşmanın bir an önce yapılarak TL ve Ruble ile ticaretin önünün açılması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar