Başkanlık için Başkan’la çalışacak bir kabine

AK Parti kongresinde şık bir planlama yapılmıştı, dün yazmıştım. Genel Başkan adayı olarak salona giren Binali Yıldırım delegelerin oturduğu salonun çevresini dolaşarak tribünleri selamlamış...

AK Parti kongresinde şık bir planlama yapılmıştı, dün yazmıştım. Genel Başkan adayı olarak salona giren Binali Yıldırım delegelerin oturduğu salonun çevresini dolaşarak tribünleri selamlamış, karanfiller atmış, coşkuyla karşılanmıştı. Hemen ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu salona girmiş, aynı şekilde selamlama yapmış, karanfiller atmış, aynı coşkuyla karşılık bulmuş ve helalleşmişti. Dahası, bu selamlama sırasında Davutoğlu’nun seçim kampanyaları için yazılmış şarkı çalınmıştı salonda.

Bu jestleşme, değişimin arka planındaki sorunların ‘aşılması’ konusunda karşılıklı bir iyi niyetin, uzlaşmanın olduğunun göstergesi; karamsar bakanların endişe ettiği gibi bir ‘örtme çabası’ değil...

Bunun bir yansıması dün yaşandı.

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı ve muhtemelen bugünün başbakanı olarak selefi Ahmet Davutoğlu’nu Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti.

Görüşme, saat 17:15’te başlamıştı, gazete yazarlarının deyimiyle ‘bu satırların yazıldığı saatte’ yani 19:00’da hala devam ediyordu. Ve ‘başbaşa’ görüşüyorlardı...

Bu kategorik olarak ‘nezaket ziyareti’ydi, ancak sürenin iki saate yaklaşması, görüşmenin aslında bir devir teslim, bir deneyim aktarma ve daha önemlisi bir helalleşme görüşmesi olduğunu gösteriyor.

Neler konuşuldu, nasıl konuşuldu, bir karşılıklı hediyeleşme oldu mu; bunları ilerleyen günlerde öğreneceğiz.

Ancak siyasetin olumsuz anlamda kullanıldığı, ‘olur böyle, siyaset bu’ deyimi her devirde geçerli olsa da, AK Parti örneğinde olumlu anlamda ‘siyasette de böyle şeyler oluyor’ dedirten hareketler bunlar.

Olumsuzların azaldığı, olumluların çoğaldığı örnekleri görmek en büyük dileğimiz.

Zira siyasete güvenin, inancın ve siyasetçiye yönelik duygusal bağın güçlenmesi demokrasinin güçlenmesi anlamına geliyor.

***

Ankara’da dünün en önemli gündemi AK Parti’nin Binali Yıldırım başkanlığında toplanan ilk yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısıydı.

Bu toplantıda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin belirlenmesi bekleniyor, bunun üzerine kabinenin nasıl şekilleneceği daha da netleşir deniliyordu. Ancak beklenen olmadı.

Zira bu toplantı ‘resmi’ bir toplantı değil, tanışma toplantısıydı. MKYK’da 25 isim değişmiş, çoğu yeni üye olmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar