Siyasetin terörle sınavı!

Suruç katliamının ardından yaşananlar Meclis’in olağanüstü toplanması sonucunu doğurdu. CHP’nin çağrısı üzerine Meclis, terör olaylarının araştırılması için bir...

Suruç katliamının ardından yaşananlar Meclis’in olağanüstü toplanması sonucunu doğurdu. CHP’nin çağrısı üzerine Meclis, terör olaylarının araştırılması için bir komisyon kurulması gündemiyle açıldı. 
Doğal gündem bu olması gerekirken AKP Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın ve onun etki alanındaki kurumların oluşturduğu iklimle gündem tamamen değişti. Erdoğan ve çevresine göre gündemde, terörün kaynaklarının ve destekçilerinin araştırılması ve HDP’nin Meclis’te olup olmamasını tartışmak var. 
Gelinen nokta görünenden çok daha önemli ve derin... 
AKP ile HDP arasındaki 13 yıldır dalgalanarak, iniş çıkışlarla süren diyalog ve işbirliği yerini tam tersi bir tabloya bıraktı. Gelinen nokta iç barışımız açısından yakın gelecekte sağlıklı bir zemin oluşmayacağını gösteriyor. Yanılmayı yürekten diliyoruz. Türkiye’nin sorunlarının çözümünde ana merkez olması gereken parlamento, dün, yakın gelecekte sarsıntılarını hissedeceğimiz fay hatlarını açığa çıkardı. Bu aşamada bizi bir nebze umutlu olmaya iten toplumun bir arada yaşama kültürünün, parlamentoda oluşan iklimden bir adım daha ileri olmasıdır.

***

Fıkra bu ya... İki arkadaş uçakta yolculuk ederken uçak birden sarsılmaya başlamış, biri telaşlanmış, “Eyvah düşüyoruz” demiş. Arkadaşı gayet sakin karşılık vermiş: 
“Bırak düşsün babanın malı mı!” 
Parlamento zemininde, değil partilerin, herhangi bir kişinin karşılaştığı olumsuzluk sadece o kişiyi bağlamaz, tüm parlamentoyu bağlar. 24. dönemde TBMM’nin 8 üyesi hapisteydi. Bunu o günlerde şöyle tanımlamıştık: 
“Meclis’in 8 damarı kesiktir...” 
24. dönem bu nedenle sadece ülkemizde değil dünyada da en çok üyesi hapiste olan parlamento olarak tarihe geçmişti. 
Bugün de son 4-5 gündür HDP’nin kapatılıp kapatılmaması üzerinden bizce bütün parlamentonun gücünü etkileyecek bir tartışma başladı. Yazının başında vurguladığımız; Meclis teröre çare üretmek için toplandı. Kendi içinden bir partiyi terörist ilan edip etmemeyi gündeme getirdi. 
Aziz Nesin’lik bir tablo...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 174 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 129 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar