AK Parti’de sadece Hakan Şükür mü vardı Fethullahçı olarak?

Fethullahçıların siyaset dünyasındaki bağlantıları giderek daha çok konuşulmaya başladı.Dün Meclis’te bütün muhalefet partileri bu konuyu açtı. Onların deyişiyle...

Fethullahçıların siyaset dünyasındaki bağlantıları giderek daha çok konuşulmaya başladı.
Dün Meclis’te bütün muhalefet partileri bu konuyu açtı.


Onların deyişiyle “çaycıyı, çorbacıyı”, “teyzeyi ablayı” mahkeme önüne çıkaran, tutuklatan savcılar, en küçük şüphede toplu işten çıkarmalara giden hükümet, nedense henüz büyük balıklara, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin deyişiyle “yılanlara, çıyanlara” gelemedi.


Sadece muhalefet partileri değil, vatandaş da konuşuyor bunları.


Konunun yenden alevlenmesinin birkaç nedeni var.


Bunların başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Fethullahçı olduğunu kendisinin de söylediği damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesi geliyor.


Tahliye sağlık gerekçesine dayandırılıyor, epilepsi krizlerine. Kötüdür, bilen bilir. Ama son on yıla dönüp bakarsanız çok daha vahim durumdaki kaç tutuklunun, kaç mahkûmun içeride acımasızca ölüme terk edildiğini görebilirsiniz. Ergenekon’un finansörü suçlamasıyla içeri alınan küçük işletme sahibi Kuddusi Okkır’ın gözler önünde eriyip gidişini hatırladınız mı?


Başkanlık sistemine geçiş için 16 Nisan halkoylamasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alan, hatta daha dünkü grup konuşmasında dahi ABD’deki duruşunu öven Bahçeli bu konuda bu kadar sert sözler söylüyorsa, Erdoğan’ın ciddiye alması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar