Oy kullanarak terörist, ya da darbeci olunur mu?

Anayasa değişikliği üzerine halk oylaması için 16 Nisan’da sandık başına beklenen 55 milyon küsur seçmen var, 3 milyona yakın da yurt dışında.“Evet” diyenler başbakanlığın...

Anayasa değişikliği üzerine halk oylaması için 16 Nisan’da sandık başına beklenen 55 milyon küsur seçmen var, 3 milyona yakın da yurt dışında.
“Evet” diyenler başbakanlığın kaldırılarak, hükümetin aynı zamanda parti başkanı olacak Cumhurbaşkanı tarafından yönetilmesini onaylayacaklar.
AK Parti ve MHP, CHP’nin bu değişikliğin anti-demokratik bir tek adam yönetimine yol açacağı eleştirisini reddediyor, tersine demokrasiyi güçlendireceğini, hükümet icraatını yargı ve yasamadaki prangalarından kurtararak hızlandıracağını söylüyorlar. MHP lideri Devlet Bahçeli bu ülküye o kadar inanıyor ki, partisinin birkaç yerden çatlamasını göze almış durumda.
Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dâhil çok sayıda milletvekili yasadışı PKK ile bağlantı suçlamalarıyla hapiste olan HDP zaten fiilen sesini duyuramaz halde.
Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’liler parlamento muhalefeti namına sesi çıkan tek odak durumunda.
Başbakan Binali Yıldırım halk oylamasında “Hayır” kampanyası yapacak CHP’yi PKK, FETÖ, DHKP-C gibi “terörist örgütlerle aynı safta” gördüğünü defalarca söyledi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, herhalde savunma avukatı günlerini de anımsayarak “Bütün hayırcıları terörist görmüyoruz” dedi. Bu sözleri CHP’den gelen “milyonlarca vatandaşı terörist ilan edemezsiniz” eleştirisi üzerine söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar