Konut alımında hikâye değişti!

Emlak sektöründe beklentiler referandum sonrası gelecek istikrar ile beraber konut satışlarının artacağı yönündeydi. Sonuçta ne oldu? Beklenilen istikrar geldi! Ya sonra? Haziran ayında hem ilk satışlar, hem ikinci el...

Emlak sektöründe beklentiler referandum sonrası gelecek istikrar ile beraber konut satışlarının artacağı yönündeydi.
Sonuçta ne oldu? Beklenilen istikrar geldi! Ya sonra? Haziran ayında hem ilk satışlar, hem ikinci el satışlar sert bir şekilde geriledi. Üstelik bu gerileme konut fiyatlarındaki düşüş ile birlikte gerçekleşti.
Zira faizlerin yükselmesi ile hikâye çift yönlü değişti. Hem sermayenin getirisi arttı hem de kredi faizleri yükseldi.

* * *

Oysa konuta olan yüksek talebin ve fiyatların artışlarının başlıca sebebi sektörün yatırım kalemine dönüşmesiydi.
Suni olarak yönlendirilen alternatif piyasaların kötü getirileri nedeniyle finansal birikimlerini konuta yönlendiren geniş bir kesim harekete geçti. Yıllarca artış devam etti.
Yatırım için aldığınız konutun her yıl yüzde 15’den fazla artması gerekiyor ki para kaybetmeyin. Görünürde öyle bir artış olmayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar