Yok mu Mercedes’ini yakan?

Her alanda zemin kaybediyoruz ama dış politikada bildiğin tepetaklak gidiyoruz. Şöyle söyleyeyim; Dış politikada başarısız olan bir ülkenin ekonomisinin iyi olduğu görülmemiştir. Gün geçmiyor ki bir...

Her alanda zemin kaybediyoruz ama dış politikada bildiğin tepetaklak gidiyoruz. Şöyle söyleyeyim; Dış politikada başarısız olan bir ülkenin ekonomisinin iyi olduğu görülmemiştir.
Gün geçmiyor ki bir ülkeyle arıza çıkmasın. Bunlar arasında Almanya ayrı bir yere sahip… Türkiye’yi saymasan bile Almanya’da bu krizin en az 3 milyon Türk seyircisi var.
Bu oyunun da esas hedef kitlesi onlar. Yani? Dış politikayı, içeridekine feda ediyoruz. Acaba seçime mi gidiyoruz?

* * *

Kimse ne istediğimizi bilmiyor. Açıkçası biz de neyin peşinde olduğumuzu bilmiyoruz.
İşi teröre bağlayacaksak elebaşı Amerika’da yaşıyor. Adamlar vermiyor. Demek ki hikâyenin terör ile alakası sınırlı…
Üstüne üstlük Zarrab ile Halkbank çalışanını da tutukladılar. Onları nereye koyacağız? Amerika’ya da gider yapsak ya…
Biliyorlar ki, Türkiye’nin diplomasisi, lobisi falan yok. Zira diplomasiyi doğru dürüst işletecek kadrolarımız yok. Sokakta selam vermeyeceğin insanlar diplomat, müsteşar, milletvekili hatta bakan oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar