Epilepsi ve maskaralık

Kaset skandalından sonra sesi soluğu kesilmişti.  Uçkur belasına koltuğunu “skandal”a teslim edip, kenara çekilmişti.  İşlediği yüz kızartıcı kabahate rağmen, bu bel altı ve...

Kaset skandalından sonra sesi soluğu kesilmişti. 

Uçkur belasına koltuğunu “skandal”a teslim edip, kenara çekilmişti. 

İşlediği yüz kızartıcı kabahate rağmen, bu bel altı ve yakışıksız kumpas sebebiyle, toplumun nezdinde bir tolerans harekete geçmiş, “pişman”mış gibi sessiz ve boynu bükük halinin de tesiriyle insan içine karışması mümkün olabilmişti. 

Fakat başına gelenlerin FETÖ işi olduğu belirginleştikçe, sütten çıkmış ak kaşık gibi saldırganlaştı.

Baykal’dan bahsediyorum. 

Toplum 15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile ilgili yapılan temizlik operasyonlarından rahatsızmış ve korku içindeymiş. Yapılanlar maskaralıkmış.

Hazret öyle diyor. 

Toplumda bir kaygı ve sıkıntı var. Doğru.

Ama bu korkudan kaynaklanmıyor. Bu milletin korkuyla işi yok. 

Aksine Türkiye’nin geleceğine kastedenlere karşı yeterince hızlı ve etkili davranılmadığı düşüncesi hâkim. Halbuki o kadar geniş bir sahaya ve nüfusa nüfuz etmişler ki, ayıklanması çok zor ve zaman alıyor. 

Üstelik kurumların yeterince ayıklanamaması/ temizlenememesi sebebiyle birçok şaibeli tahliye operasyonlarına kalkışıldı.

Ve “damat skandalı” feci halde herkesin asabını bozuyor. 

Asıl aşırı panik hallerde suskunluğunu bozan Baykal’a sormak lazım, sen toplumu bırak şimdi de FETÖ’den neden ve hangi sebeple korkuyorsun da kendi hesabını soramadığın gibi katillerinin avukatlığına soyunuyorsun?

Doğrusu verdiğimiz şehitlere rağmen biz hadisenin vahametini gerçekten anlayabilmiş değiliz. 

Başımıza bombalar yağdı. 

İşi askeriyede kandırılmış kıtaların ihaneti olarak görüyoruz.

Yargı, polis, eğitim, diyanet, siyaset, ticaret vs. derken ülkemizin ele geçirildiğini ve bütünüyle teslim alınmak üzereyken Allah’ın lütfu ve milletimizin basiretiyle kurtulduğunu tam idrak edemiyoruz çoğu zaman. 

Mevzi olayları inceleyerek hüküm vermeye, sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. 

Mesele dershane meselesi değil. Mesele hizmet değil. Mesele yurtdışı okullar değil. 

Bir yazar ağabeyimizin dediği gibi toplumun büyük kısmı ucundan kıyısından ahiret kaygısıyla bulaştı bu fesat ağına… Şahit olduğunu şöyle anlatmıştı: “Hepimiz büyülendik sanki. Gözümün önünde aynı ineği kurban diye 9 kişiye sattılar. Farkına varamadık.”

Kurbanlık inekten F-16’ya kadar uzanan bir tezgâh var karşımızda.

Baykal neyi hafif gösteriyor?

Kimi temize çıkarmaya çalışıyor?

Konuşacak en son kişiyken ve eğer konuşacaksa “Beni de bunlar yaktı.” cümlesinden başka hakkı yokken, FETÖ’yle mücadelenin safında değil, bu mücadelenin karşı safında yer almak mecburiyetinde kalıyor. 

Yani mecburiyetinde kalıyor diye düşünmek istiyorum, eğer aklını yitirmediyse…

Gerçekten akıllara zarar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 154 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar