Sen sus reis biliyor!

BİR: Peygamberlerden sonra insanların en üstünü olan Hazreti Ebubekir halife olduktan sonra şöyle buyurmuş: “Ey Müslümanlar! Sizin en hayırlınız olmadığım halde, sizi idare etmek için seçildim....

BİR:

Peygamberlerden sonra insanların en üstünü olan Hazreti Ebubekir halife olduktan sonra şöyle buyurmuş:

“Ey Müslümanlar!

Sizin en hayırlınız olmadığım halde, sizi idare etmek için seçildim. İyilik yaparsam bana yardım ediniz. Kötülük yaparsam beni doğrultunuz. Doğruluk emanet, yalancılık da hıyanettir.

Allah’a ve Resulüne itaat ettiğim müddetçe, bana itaat edin. Şayet ben Allah’a ve onun elçisine isyan edersem, artık bana itaat yoktur.”

İKİ:

Mimar Sinan, Selimiye Camii'nin inşaatı tamamlandıktan sonra karşısında oynayan küçük çocuklardan birinin arkadaşına: "Şu minare eğri yapılmış.." dediğini duymuş.

Mimar Sinan hemen küçük çocuğa: "Göster bakalım hangi minare eğri olmuş" deyince, çocuk eliyle işaret ederek "Şu sağ taraftaki minare eğri" diye göstermiş.

Koca Sinan ustalara: "Bize bir halat getirin.." demiş. İşçiler halatı getirerek bir ucunu minareye bağlamışlar.

Mimar Sinan küçük çocuğu yanına çağırmış ve "İşçiler şimdi halatı çekerek minareyi düzeltecekler. Minare düzelince sen tamam diyerek bizleri uyar.." demiş..

İşçiler halatı çekmeye başlamışlar ve biraz sonra küçük çocuk haykırmış: "Tamaaam düzeldiii.."

Ustalar bu olanlara anlam veremeyince Mimar Sinan ustalara dönerek şöyle demiş: "Bu küçük çocuğun kafasındaki minarenin eğriliğini düzeltmeseydik, çocuk caminin yanından her geçerken güzelliğini görmezdi, kafasındaki minare eğriyken.. Tedbir alınmazsa, dedikodular aslı astarı olmasa bile iz bırakırlar.. Böylece caminin adı da eğri minareli cami olarak yayılırdı.."

ÜÇ:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan son derece tecrübeli, samimi ve imanlı bir liderdir. Böyle olmasına rağmen en yakın ve en çarpıcı hatasını kendisi bizatihi FETÖ hakkında “yanılmışız” ifadesiyle itiraf etmiş, siyasi tarihimizde ender rastladığımız bir fazilet örneği sergilemiştir. 

Siyasi hayatı tarihe geçecek başarılar ve hadiselerle doludur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 153 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar