Chp

Cumhuriyet Halk Partisi, Osmanlı’nın mirası üzerine kurulan yeni devleti idare etmek üzere teşkilatlandırılmış bir partidir.  Kurulduğu günden beri demokratik hiçbir seçimde Türk milletinden yüz...

Cumhuriyet Halk Partisi, Osmanlı’nın mirası üzerine kurulan yeni devleti idare etmek üzere teşkilatlandırılmış bir partidir. 

Kurulduğu günden beri demokratik hiçbir seçimde Türk milletinden yüz bulamamıştır.

Çok partili demokrasiye geçiş denemelerinin hepsinde, milletin CHP’nin karşısında kim varsa ona yönelme eğilimi üzerine bundan vazgeçilmiş, ortaya çıkan partiler bir vesileyle kapatılmıştır.

İcraatları itibarıyla CHP’nin eseri olarak hatırlanan ne varsa milletin bir acısına denk gelir. 

Boraltan faciası böyledir. 

Açık oy gizli tasnif böyledir. 

Milleti köylü, kendini efendi görmek böyledir. 

Atatürk her ne kadar köylü milletin efendisidir demişse de, bu CHP’nin içselleştirebildiği bir fazilet olamamış, köylüyü ve milleti “Biz siz adınıza size rağmen ne gerekiyorsa yaparız” mantığıyla değerlendirmiştir. 

CHP döneminin valisi Nevzat Tandoğan, hapisten çıktıktan sonra tekrar üniversiteye dönmek isteyen Osman Yüksel Serdengeçti'ye "Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var?" diye bağırmış ve "Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek!" demiş, bunun karşısında ikaz edilmediği gibi adı meydanlara verilmiştir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 153 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar