Hayırseverleri açıklayın artık

 Yiğit Bulut enteresan bir şahsiyet.  Bir ara Namık Kemal Zeybek'in kızı, Aydın Doğan'ın yeğeni Şule Zeybek ile evliydi.  Babası ise Adalet Partisi milletvekillerinden Mustafa Bulut. Aydın Doğan’ı mı...

 Yiğit Bulut enteresan bir şahsiyet. 

Bir ara Namık Kemal Zeybek'in kızı, Aydın Doğan'ın yeğeni Şule Zeybek ile evliydi. 

Babası ise Adalet Partisi milletvekillerinden Mustafa Bulut.

Aydın Doğan’ı mı anlatsak?

Namık Kemal Zeybek’i mi?

“Kur’an’da namaz yok. Namazı Zerdüştlerden aldık!” diyen Namık Kemal Zeybek rahmetli Özal’ın Kültür Bakanı… Demirel’in pek bi sevgilisi. Eski ülkücü. BBP’ye de girip çıkıyor. Rahmetli Yazıcıoğlu’nun hani “Bizim tarlayı da sürmüşler” dediği partisi. 

Zeybek ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyetinden. 

Ahmet Yesevi Hazretlerini biraz araştıran nasıl bir İslam alimi olduğunu, namazla ilişkisini, Peygamber Efendimize uymak adına neler yaptığını bilir. 

Her fırsatta bacanağı Doğan’ı savunmaktan geri kalmayan Namık Kemal Zeybek’in hayatının her safhası ayrı bir muamma. 

Böyle bir şahsiyete damat olmak elbette suç değil. 

Hatta bu akrabalık ve ilişkiler sıradan insanlara nasip olmayan birçok şeyi görmesine, yaşamasına muhakkak imkân vermiştir eski damadın.

Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlarından Yiğit Bulut’un herhalde en son eleştirilecek tercihi jöleli saçlarıdır. Buradan karalamaya çalışanların aslında Bulut’un radikal görünen yön değiştirmesine kulp takmakta zorlandıkları söylenebilir. 

Bütün bu girizgâh ve şerhlerden sonra geçtiğimiz günlerde televizyonda sarf ettiği sözlerine dikkat çekmek istiyorum. Aslında iddiaları, farkına varmasıyla duruşunu da düzeltmesine sebep olan iddialar:

“1946 ile 2003 arasında Türkiye’den faiz artı anapara olarak tahsil edilen para 2,5 trilyon dolar. Ve bu para 5 bin gerçek ve tüzel kişinin hesabına geçmiş. 1994 krizi mesela. Doksan gün vadeli yüzde 50 net getirili hazine bonosu satılmış. Kim almış. Ben bunu vatandaş olarak bilmek istiyorum. Kim 1994’de 3 ay için yüzde 50 net faizle devletine para verip yardım etmiş! Ben bu güzel insanların kimler olduğunu bilmek istiyorum. Kemal Derviş var mesela Türkiye’ye para buldu ilk önce 5 milyar dolar, yüzde 14,5 dolar faiziyle. O sırada dünyada dolar faizi 1,5- 2,5 arasında. Arkasından 20 milyar dolar daha borç. Hesap çıktı 50 milyar dolara geri ödemesiyle. Arkasından 15 ailenin batırdığı bankalar, bir 50 milyar dolar da oradan. Etti 100 milyar dolar. Bütün bu borcu kim ödedi?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 154 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar