Melek pazarlarken çok dikkatli olmak lâzım, Azrail de melektir ve gelebilir!

Habertürk’te dün, Gizem Sevinç Selvi ile Öznur Karslı’nın “melek pazarlamacıları” hakkında güzel bir dosyaları yayınlandı. Dosyayı okumamış olanlar yahut konuyu...

Habertürk’te dün, Gizem Sevinç Selvi ile Öznur Karslı’nın “melek pazarlamacıları” hakkında güzel bir dosyaları yayınlandı.

Dosyayı okumamış olanlar yahut konuyu bilmeyenler için bu pazarlamacıların ne iş yaptıklarını kısaca anlatayım:

Ortada basit bir arz-talep meselesi var. Ama talep öyle yiyecek-içecek yahut elbise cinsinden günlük hayat ile alâkalı değil, az biraz uçuk bir şey: İç sıkıntısı çeken, bunalıma giren yahut rutinden sıkılıp değişiklik arayan bir kesim, “melek” istiyor. Eh, ortada talep olunca arz da hemen ortaya çıkıyor ve başka birileri “Elimizde her cinsten melek var, buyurun, bütçenize uygun olanı seçin” deyip pazarlıyorlar.

Melekler, söylendiğine göre birkaç günlü- ğüne evlere misafirliğe de gidiyorlarmış ama ağırlama zahmetini göze alamayanlar için başka bir kolaylık mevcutmuş, parasını verdikleri takdirde cep telefonlarına da getirtebiliyorlarmış!

Hayatı boyunca kendi başına karar verememiş, annesinden, babasından, eşinden, dostundan fikir almış olanlar gün gelip de tek başlarına kaldıklarında ne yapacaklar? Ya “yaşam koçu” dedikleri herşeylerine musallat birilerine danışacaklar yahut bazı akıllıların etrafta peynir-ekmek gibi pazarladıkları “meleklerden” medet umacaklar.

EVDE TÜY TOPLAYANLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketçilerin üzerinden öyle bir silindir geçti ki, Allah düşmanımı bile bu kadar rezil etmesin! 27 Mayıs 2023 | 901 Okunma Hayvanat bahçesi 18 Mayıs 2023 | 511 Okunma Postallı demokratlar 10 Mayıs 2023 | 790 Okunma Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nın üzerinde intihalin gölgesi var! 28 Nisan 2023 | 674 Okunma Bu da benim "100. Yıl Marşı" önerim: "Çıktık açık alınla yüz yılda her savaştan" 25 Nisan 2023 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar