Yeni parti...

MHP’de olağanüstü kurultay sürecine ilişkin yargı yollarının tamamı dün itibarıyla tükendi. Daha önce tüzüğün üçte iki çoğunlukla karar alınması gerektiğine...

MHP’de olağanüstü kurultay sürecine ilişkin yargı yollarının tamamı dün itibarıyla tükendi.

Daha önce tüzüğün üçte iki çoğunlukla karar alınması gerektiğine ilişkin hüküm yerine getirilmediği için iptal edilmişti.

MHP MYK üyesi eski milletvekili Cemal Enginyurt’un açtığı davanın dünkü duruşmasıyla da bir başka aşaması noktalandı ve “olağanüstü kurultayda alınan tüm kararların yokluğuna” karar verildi.

Böylece MHP’den ihraç da edilmiş olan muhalifler için tüm süreçler noktalandı.

Ancak bu karar yaşamlarının ağırlıklı bölümünü politika yaparak geçirmiş kişiler için siyasetin bittiği anlamına gelmiyor.

Bundan dolayı MHP’den de ihraç edilmiş olanların ağırlıklı bölümü yeni bir partiyle yola devamdan yana.

Bunun mevcut bir partide mi, yoksa yeni kurulacak bir siyasi oluşum içinde mi olacağı konusunda ise şu aşamada bir netlik yok.

Nedeni de 2019 öncesi bir erken seçimin olup olmayacağına bağlı...

‘BİR YOL BULACAK’

Nitekim MHP’den ihraç edilenler arasında yer alan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ dünkü sohbetimize, “Siyaset bir yol bulacak kendisine” diye başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar