Halk, vekilini düşürebilecek

AK Parti toplumsal tabanının referandum sürecinde kararsızlığının sahada görülen bir nedeni var. Halk, bugüne kadar verdiği oyun karşılığını aldığı için tekrar oy verdi. Yani...

AK Parti toplumsal tabanının referandum sürecinde kararsızlığının sahada görülen bir nedeni var.

Halk, bugüne kadar verdiği oyun karşılığını aldığı için tekrar oy verdi.

Yani 2002’de verdiği oyun karşılığını hemen gördüğü için 2004 yerel seçiminde, ardından 2007 milletvekili seçiminde olmak üzere desteğini bugüne kadar devam ettirdi.

AK Parti toplumsal tabanı, hızla deği- şen yeni taleplerine yanıt bulmakta zorlansa da sosyal yardımlar ve büyük yatırımlarda karşılık bulabiliyordu.

Bir sonraki adımı da geriye doğru bakarak oyunu kullanıyordu.

Bugün ise referandumda kendisinden ileriye doğru bakarak oy vermesi isteniyor.

Hem de bugüne kadar hiç tanıklık etmediği bir sistem için oy talep ediliyor.

Böyle olunca da ileriye dönük projeksiyon yapmakta zorlandığı gibi oyunu verdikten sonra 5 yıl bekleyecek olması, kaygısını yükseltiyor.

Kararsızlığı artıyor, sandıktan uzaklaşıyor.

KİTAPLI ANLATIM

AK Parti yönetimlerinin hemen her röportajında dile getirdiği, kararsızları ikna sürecinin sıkıntısı da bu noktada karşısına çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar