Asıl olan başlıyor

Anayasa değişiklik görüşmelerinde bugüne kadar yaşananlar, işin yoklama, yani peşrev aşamasıydı. Asıl olan sonuç ise ikinci turda; yani muhtemelen bu gece bitmesi öngörülen görüşmelerin...

Anayasa değişiklik görüşmelerinde bugüne kadar yaşananlar, işin yoklama, yani peşrev aşamasıydı.

Asıl olan sonuç ise ikinci turda; yani muhtemelen bu gece bitmesi öngörülen görüşmelerin üzerinden geçecek 48 saatin ardından yapılacak ikinci tur oylamada görülecek.

Eğer ikinci turda bir madde 330’un altında kalırsa ilk turdaki gibi yeni bir şansı yok, düşecek.

AK Parti ve MHP yöneticilerine göre ikinci turda 330’un altında oy görünmüyor.

Hatta kulisin nabzı da şu ana kadar böyle bir olasılığı sergilemiyor.

Ancak Anayasa ile CHP’ye göre rejim, iki partiye göre de sistem tamamen değişeceği için kulis dışında gerçekleşen planlamaların geçerliliğine ilişkin şu aşamada güçlü bir veri yok.

Çünkü kulis dışından gelen haberlere göre, ağırlığı MHP’lilerden oluşacak AK Parti’den 5 ile 7 milletvekilinin de desteğiyle 20 kadar milletvekilinin oylamaya katılmama veya ret, çekimser veya boş oy kullanma yönünde hareket edeceği ileri sürülüyordu.

Ancak AK Parti ve MHP kulisinde böyle bir eğilim görünmüyor.

TAKTİKLER...

Ancak buna rağmen parti yönetimleri işi sıkı tutuyor.

MHP Lideri Bahçeli’nin de “Geçmezse erken seçim gelir” anlamına gelen cümlesi de buna yoruluyor.

Bu söylem AK Parti’de daha güçlü seslendiriliyor.

Hatta, “Eğer teklif geçmezse iki parti liderlikleri başaramadı diye okunur ve sonuç doğurur; seçim kaçınılmaz olur” vurgusu yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar