Korumasız ve zırhsızdı

“Bir gün dahi yanında koruması olmadan Ankara’da en rahat dolaşan büyükelçi kimdir?” derseniz herkes onu işaret ederdi. Bugüne kadar herhangi bir resepsiyonda veya resmi bir davette yanında koruma olduğuna...

“Bir gün dahi yanında koruması olmadan Ankara’da en rahat dolaşan büyükelçi kimdir?” derseniz herkes onu işaret ederdi.

Bugüne kadar herhangi bir resepsiyonda veya resmi bir davette yanında koruma olduğuna rastlanmadı, zırhlı araca da bir gün bindiğine tanıklık edilmedi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennariyeviç Karlov, neden böyle davrandığını sorduğumuzda kalın gözlüklerinin ardında gülümseyen yüzüyle hep aynı yanıtı verirdi:

“Fark etmiyor ki!..”

Hafta sonları Ankara ve çevresini bizzat kendi kullandığı aracıyla koruma almadan dolaşır, karşılaştığımızda da gittiği yerlerde tanıklık ettiklerini anlatırdı.

Son olarak bir ay kadar önce büyükelçiliğin eski Basın Müşaviri’nin veda resepsiyonunda bir grup gazeteci bir araya gelip sohbet etmiştik.

BİR CAN KURTARMAK

Onun öncesinde ise 3 Eylül günü büyükelçilikte buluşmuş ve uzun bir röportaj yapmıştık.

Türk diplomatların aktarımından çok işitti- ğim için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, uçak düştükten sonra Ankara ile Moskova arasındaki krizin çözümünde çok önemli rol oynadı.

Suriye konusunda da Türkiye’yle birlikte çözüm üretilmesinden yanaydı.

Bu konuda bugün bir mesafe alındıysa bunda Büyükelçi Karlov’un da payı büyüktü.

Özellikle de Halep’ten açılan insani yardım koridoru konusunda...

Nitekim, Halep’te sıkışıp kalanların kurtarılması için yardım koridorlarının açılması gerektiğini eylül ayındaki röportajımızda aynen şöyle dile getirmişti:

“Çatışmaların yaşadığı bölgelerden sivillerin tahliyesi, bu koridorların temel amacından biridir... Bu tarz koridorların binlerce sivilin hayatını kurtaracağını görüyoruz, bir vatandaşın canını kurtardıysak da ne mutlu.”

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar