Türkiye'nin güçlü, müreffeh geleceğine yardım etme kararlılığımız sürüyor

ABD Büyükelçisi Bass, Washington’un YPG ile ilişkisinden Ankara’nın duyduğu rahatsızlığa ilişkin olarak, “Kendilerinin de Türkiye’nin HAMAS ile ilişkisinin hoşlarına giden bir durum...

ABD Büyükelçisi Bass, Washington’un YPG ile ilişkisinden Ankara’nın duyduğu rahatsızlığa ilişkin olarak, “Kendilerinin de Türkiye’nin HAMAS ile ilişkisinin hoşlarına giden bir durum olmadığını” söyledi.

Türkiye’nin İsrail ile anlaşmasından memnun kalmakla birlikte, Türkiye’nin HAMAS ile ilişkisinden ABD hoşnut değil. ABD Büyükelçisi John Bass röportajımızda, Washington’un YPG ile ilişkisinden Ankara’nın rahatsız olmasına benzer düzeyde, kendilerinin de Türkiye’nin HAMAS ile ilişkisinin hoşlarına giden bir durum olmadığını bildirdi.
Menbiç ve Cerablus operasyonları sonrası YPG güçlerinin DAEŞ ile mücadele için başka alana kayacaklarını açıklarken, “PYD’nin Türkiye sınırı boyunca yeni bir idari alan oluşturmak amacıyla birleştirmesini desteklemediklerini” yineledi. PKK’yı terör örgütü olarak gördüklerini bir daha kayda geçirdi; ancak hükümetin PKK ile mücadelesinin basına ve akademisyenlere baskı aracı olmaması gerektiğine de vurgu yaptı. Büyükelçi Bass’a yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle oldu:
-Türk-Amerikan ilişkilerinde bir devamlılık vardır, bir de konjonktürel sorular vardır. Siz bu dönemi biraz önce özetlediniz, hem Suriye’deki IŞİD bağlamında hem de IŞİD’e karşı bölgesel savaşla ilgili, hem Türkiye’nin içindeki PKK mücadelesi ama fikir özgürlüğü, basın özgürlüğü ve akademisyenler konusunu da birlikte ele alarak. Siz döneminizde bu sözünü ettiğimiz devamlılığı nasıl tanımlarsınız ve konjonktürel sorunlar olarak neleri sayarsınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar