Önce boşaltılıp sonra girilecek...

Sur, Cizre, Silopi’de sonuç alınmasının günlerce uzamasının tek nedeni, sivil halkın da çatışma alanında bulunmasıydı. Sivil halka zarar vermemek için çok daha duyarlı davranılınca...

Sur, Cizre, Silopi’de sonuç alınmasının günlerce uzamasının tek nedeni, sivil halkın da çatışma alanında bulunmasıydı.

Sivil halka zarar vermemek için çok daha duyarlı davranılınca, hendeklerin kapatılması ve çatışma ortamlarından sonuç alınması epey uzadı.

Diyarbakır’ın tam ortasında bulunan, 70 gündür çatışmaların devam ettiği Sur İlçesi çevresinde geçen hafta dolaşırken karşılaştığım güvenlik şefi de bu duruma dikkat çekip “Eğer sivil halk olmasaydı çok daha çabuk sonuç alırdık”demişti.

Çatışma alanında yerleşik halkın bulunmasının, teröristlerin elini rahatlattığını da sözlerine eklemişti.

Hem sivil halkın bulunması hem de tarihi bölge olmasının operasyondan sonuç alınmasını iki kat geciktirdiğini vurgulamıştı.

Hükümet de durumu değerlendirmiş ve son güvenlik toplantısında yeni bir karar alınmış.

Artık hendeklerin bulunduğu yerleşim yerlerinde yapılacak operasyonlar öncesi sivil halk tamamen boşaltılacak, ardından güvenlik güçleri girecek.

Aktarıldığına göre, bu yerlerde güvenlik güçleri önce yerleşim yerinin çevresinde anons yaparak evlerini boşaltmalarını isteyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar