‘Mesele Tahir olmakta; yani yürekte, yürekte’

Geçen hafta telefonda sohbet ettiğimizde bölgede yaşananlardan kaygılıydı. Çok değil 1 ay kadar önce, Diyarbakır’da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ödül töreninde yan yana oturup uzun uzadıya...

Geçen hafta telefonda sohbet ettiğimizde bölgede yaşananlardan kaygılıydı.

Çok değil 1 ay kadar önce, Diyarbakır’da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ödül töreninde yan yana oturup uzun uzadıya muhabbet etmiştik.

“Bölgede yaşamak her geçen gün daha da zorlaşıyor” demişti.

Masada, vali, büyükşehir başsavcısı, emniyet müdürü ile belediye başkanı arasında yaşanan gerilimi, gerçeğin yanına geçerek, “Tahir” adının anlamındaki gibi, “arı, pak; her türlü ayıptan arınarak” yatıştırmıştı.

Hep koruduğu bu özelliğinden olsa gerek, masadaki herkes saygıyla yaklaşıyordu.

Hatta bir televizyon programında söylediği bir söz için hakkında açılan soruşturma nedeniyle gözaltına alınıp bir günlüğüne İstanbul’a gidip gelmesine atıfta bulunulduğunda espriyle yanıt vermekten geri durmamıştı:

“Kısa süreli de olsa İstanbul havası almak güzeldi...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar