Hükümetin öncelikleri

AK Parti’nin dün programını okuyarak ilk adımını attığı hükümetin önceliği ne olacak? Yapısal reformlar için mi, yoksa “Yeni Türkiye” diye tanımladığı sistem...

AK Parti’nin dün programını okuyarak ilk adımını attığı hükümetin önceliği ne olacak?

Yapısal reformlar için mi, yoksa “Yeni Türkiye” diye tanımladığı sistem dönüşümünü tamamlamak için mi efor sarf edecek?

Meclis’e dün sunulan hükümet programına bakıldığında AK Parti’nin 4 yıllık hükümet dönemindeki önceliğinin, Başbakan Davutoğlu’nun da hükümet programında belirttiği gibi temel yapısal reformlar olacağı görülüyor.

Yani siyasal sistemin eksik kalan demokratikleşme süreci tamamlanırken, toplumsallaşmanın önünü açacak ihtiyaç önceliklerinin karşılanması hedeflenmiş.

Bu amaçla sosyal yardımlara seçim sürecindeki vaatlerden de yola çıkılarak daha fazla ağırlık verilirken, demokratikleşme konusunda da AK Parti’nin bugüne kadar sıcak yaklaşmadığı bazı eşikler aşılmış.

Örneğin, “Avrupa Yerel Yönetim Şartı’na uyumlu olarak merkezi idare ve yerel yönetim arasındaki ilişkilerin yeniden düzenleneceğine” ilişkin vaat programa girmiş.

Geçmiş dönemlerde Doğu ve Güneydoğu’daki belediyeler nedeniyle gösterilen soğuk yaklaşıma son verilmiş.

Geçen dönem yasasında değişiklik yapılırken, yapısal değişimin sağlanmasına dönük önerileri geri plana atan AK Parti, bu kez HSYK’nın hâkimler ve savcılar için iki ayrı yapıya dönüştürülmesine karar vermiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar