‘BM Gücü gelmeli...’

Yaşananlar, 17 ülkenin katıldığı Suriye’deki savaşa çözüm bulmak amacıyla yapılan Viyana toplantısının sonucunun yansıması. BM Güvenlik Konseyi’nin denetiminde ateşkes sağlanması...

Yaşananlar, 17 ülkenin katıldığı Suriye’deki savaşa çözüm bulmak amacıyla yapılan Viyana toplantısının sonucunun yansıması.

BM Güvenlik Konseyi’nin denetiminde ateşkes sağlanması karara bağlandığı için, alandaki güçler pozisyon kazanmak, bulunduğu coğrafyayı genişletmek istiyor.

Yani müzakereler başladığında bulunduğu nokta esas alınarak yapılacağı için daha çok toprak elde etmenin yolunu arıyor.

Geçmişte benzer saldırılara sert tepki gösteren Batılı müttefikler ise yaşananları birkaç cılız açıklamanın ötesinde kenardan izliyor.

Çünkü ABD başta olmak üzere Batılı devletler, Hatay’ın doğusu ve güneyinde kalan İdlib bölgesinde bulunan, Nusra Cephesi, Ahrar-uş Şam gibi örgütlerin içinde yer aldığı Fetih Ordusu güçlerini IŞİD’e yakın olarak değerlendiriyor.

Bir süredir Halep’in bir bölümüne de hâkim olan, burada belediye yönetimini bizzat belirleyen koalisyon güçleri, diğer alanların da bu güçlerden temizlenmesini istiyor.

Bölgede birlikte hareket ettiği PYD’nin gücü YPG ile Burkan El Fırat ve Suriye Arap Güçleri’nin de destek verdiği Suriye Demokratik Güçleri’yle yol almayı hedefliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar