11 Kasım’da ya kurulur ya da...

Çok değil gelecek hafta sonu sandık başına gidip oy vereceğiz. Bu süre içinde ne gibi gelişmelerin yaşanacağını, sandıktan nasıl bir sonuç çıkacağını kestirmek zor. Ancak Sandık...

Çok değil gelecek hafta sonu sandık başına gidip oy vereceğiz.

Bu süre içinde ne gibi gelişmelerin yaşanacağını, sandıktan nasıl bir sonuç çıkacağını kestirmek zor.

Ancak Sandık Yolunda dizisi için dolaştığım Anadolu’da Cumhurbaşkanı dahil siyasi parti liderlerinin söylemleri de kamuoyu yoklama şirketleri de aynı sonuca işaret ediyor:

Koalisyon...

Bu durumda, 7 Haziran sonrasında olduğu gibi yine en çok tartışılacak konu, kimin kiminle koalisyon kuracağı üzerine olacak.

Ancak geçen seçimdeki gibi partilerin önünde öyle 45 günden fazla zaman bulunmayacak, 10 günde koalisyonun kurulması şart olacak.

KİMLER KURACAK?

Kısa sürede kurulmasının gerekliliğini ikinci sıraya bırakıp ilkinden yola çıkarsam...

Parti liderlerinin, twit mesajları, televizyon ve meydan konuşmalarına bakılınca kim kimle daha rahat kurabilir?

Sorumun nedeni, AK Parti ile MHP’nin birbirlerinden seçmen kapmak veya kaybetmemek için kıyasıya yarışıyor, hatta bazı bölgelerde çatışıyor olması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar