Politikanın pozisyonu

Seçimden 51; hükümeti kurma görevinin alınmasının üzerinden de tam 19 gün geçti. Sonuç olarak henüz ortada kurulacak bir hükümet yok, iş âlemi ve piyasalar da dahil olmak üzere toplumun geniş...

Seçimden 51; hükümeti kurma görevinin alınmasının üzerinden de tam 19 gün geçti.

Sonuç olarak henüz ortada kurulacak bir hükümet yok, iş âlemi ve piyasalar da dahil olmak üzere toplumun geniş kesimlerinde de erken seçim isteyen yok.

Aynı şekilde Meclis’te de benzer bakış hâkim...

Bir yandan AK Parti ile CHP koalisyon görüşmeleri yapıyor, her ikisinin yöneticileri de kendi içine bakmadan, ötekinin içindeki gerekçeleri sıralayıp işin ne kadar zor olduğunu gerekçelendiriyor.

Ancak süreci de bitirmeyip, görüşmelerinin arasına üç gün koyup hafta sonu tatilli müzakere yürütüyor.

Henüz görüşmeye bugün başlamayı kararlaştırdığı müzakere konu başlıklarında nasıl ilerleme sağlayacağı üzerinde tartışmak yerine; zaten ilerleme sağlayamayacağı önkoşulu ile hazırlık yapıyor.

Dolayısıyla yıllardır sorunsuz şekilde koalisyonlarla yönetilen Batı Avrupa ülkelerinin aksine, daha kurulmadan nasıl yıkılacağı ve önce kimin kime ne şekilde kazık atacağının tartışmasıyla yol alınmak isteniyor.

Toplumda koalisyonun kurulacağına dönük inanç törpüleniyor; bu da yeni sıkıntıların baş göstermesiyle sonuçlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar