İsteyenler kurar

Hükümet kurma görevi vermek için oluşması beklenen TBMM Başkanlık Divanı ile ilgili süreç dün tamamlandı. Adlarının Genel Kurul’da okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı muhtemel ki...

Hükümet kurma görevi vermek için oluşması beklenen TBMM Başkanlık Divanı ile ilgili süreç dün tamamlandı.

Adlarının Genel Kurul’da okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı muhtemel ki yarın görevlendirmeyi yapar.

Seçim için 24 Ağustos’ta sonlanacak 45 günlük takvim de çalışır.

İddia o ki takvimin bir hafta kadar geciktirilmesine G-20 Zirvesi neden oldu.

Çünkü, ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya ŞansölyesiMerkel’in de katılacağını bildirdiği G-20 Zirvesi bu yıl 15 Kasım’da Antalya’da yapılacak.

Eğer geçen hafta içinde bir görevlendirme yapılmış olsaydı, koalisyon kurulamadığı takdirde üç aylık seçim süreci, MHP Lideri Bahçeli’nin de dile getirdiği gibi 15 Kasım’a denk gelecekti; G-20 Zirvesi ile çakışacaktı.

Hükümetin kurulamaması halinde karşılaşılabilecek engeli aşmak için 22 Kasım’da seçime gidilecek şekilde düzenleme yapılmış oldu.

Peki seçime gidilir mi?

Şunu söylemeliyim ki, Meclis’te dün bütün partilerin grup yönetimlerinin bulunduğu katları dolaştım, odalarında sohbet ettim, hepsi de koalisyonun kurulacağına inanıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar