Siyasi amaç

MGK’da dün alınan kararlara ilişkin detaylar bir süre sonra kendini gösterir. Ancak şurası kesin ki, hükümet 4 Eylül 2014’te geçerli olmak üzere TBMM’den bir yıllığına aldığı...

MGK’da dün alınan kararlara ilişkin detaylar bir süre sonra kendini gösterir. 

Ancak şurası kesin ki, hükümet 4 Eylül 2014’te geçerli olmak üzere TBMM’den bir yıllığına aldığı Suriye-Irak Tezkeresi’ndeki yetkiyi dilediği gibi kullanır. 

Angajman kurallarını değiştirip medya aracılığıyla bunu bütün dünyaya duyurabilir. 

ABD, 11 Eylül sonrası nasıl Afganistan’da operasyon yapabiliyorsa, Türkiye de“her türlü güvenlik riskine karşı” benzer davranış sergiler. 

Bunların hiçbirinde sorunla karşılaşmaz. 

Ancak bir şartla... 

Irak Tezkeresi sürecinde ABD ile müzakereyi yürüten emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı’nın dün vurguladığı gibi, “siyasi amacını, hedefini de ortaya koyması”kaydıyla. 

Eğer hedefi IŞİD ise ona karşı olduğunu ya da bir Kürt bandının oluşmasını engelleyip devletleşmesinin önüne geçmek istiyorsa da bu tutumunu açıkça ortaya koymalı. 

KAPIDAKİ BAYRAKLAR

Diğer türlü inandırıcılık sorunuyla karşılaşır. 

Nedeni de IŞİD’in 2012’den bu yana Türkiye’ye açılan 13 Suriye sınır kapısının yakın zamana kadar en azından üçüne doğrudan, üçüne de dolaylı olarak sahip olması; hatta bayrağını dalgalandırması. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar