‘Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmeli’

İZMİR İSTANBUL’dan İzmir’e miting için giderken uçakta sohbet ediyoruz. 8 yaşındaki küçük kızı, seçim döneminde göremediği için tepki koyduğunu söylüyor. Son 9...

İZMİR

İSTANBUL’dan İzmir’e miting için giderken uçakta sohbet ediyoruz.

8 yaşındaki küçük kızı, seçim döneminde göremediği için tepki koyduğunu söylüyor.

Son 9 yılın en kalabalık mitinglerine tanıklık ettiğini belirtti, “Hiçbir mitingimiz için burası niye kötü dediğimiz olmadı” dedi.

Kürt kimliğinin öne çıktığından söz edip ekledi:

“Kürtler kimliklerini kabul ettireceklerse başka kimliklere de ne kadar saygılı olduklarını göstermeliler... Kürt siyasi hareketi boşa gitmiş emek olarak düşünülmesin.”

Seçimi kazanamaması halinde istifa edeceğini açıkladığını belirtti, “Evim Diyarbakır’da, orada yaşarım” dedi.

YÖNTEM VE İÇERİK

Kandil’e giden HDP heyetinden aldığı izlenimi de sorum üzerine açıkladı;“sürece geri dönülmesi halinde PKK’nın silahsızlanma kongresini hemen toplamaya hazır olduğunu” ilettiğini bildirdi.

Toplumun Kandil ve Öcalan’ın çözüm sürecinin içinde olmasını kabullendiğinin de altını çizdi.

“Seçim sonrası çözüm sürecini hangi partiyle götürmek istersiniz?” soruma ise şu yanıtı verdi:

“Yöntemde AKP, CHP’den ileri. Ama içerikte de CHP, AKP’den çok önde. İkisinin bir arada olması lazım. CHP tutumunu gözden geçirmeli.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar