Bayrama doğru iman faciası

Önceki günkü yazımızda, yapılan bir ankette toplumun nasıl bir inanç zafiyeti içine düştüğünü acı bir şekilde ortaya koymuştuk.Ankete göre Allah’a inandığını...

Önceki günkü yazımızda, yapılan bir ankette toplumun nasıl bir inanç zafiyeti içine düştüğünü acı bir şekilde ortaya koymuştuk.Ankete göre Allah’a inandığını ‘açıkça’ söyleyebilenlerin oranı yüzde 86.

Kuran’ın vahiyle geldiğine inananların oranı yüzde 76.

Ahirete inananların oranı yüzde 73.

Biz, Ortadoğu’ya nizam vermeye çalışırken toplumdaki iman meselesini ihmal ettik.

Ortadoğu haritasına şekil verelim derken, toplumun iman haritasındaki perişanlığı görmedik.

Bu tablo ortaya koyuyor ki, asıl mesele iman meselesidir.

Ekonomidir, dış politikadır, darbedir, şudur budur derken karşımıza çıkan tablo bu.

Kuşların göz bebeğine bile “Hak yol İslam yazacağız” derken, bu toplumda yüzde 99 olan Müslümanlık oranının anketlere göre yüzde 73’e düştüğünü görünce nasıl endişe etmeyelim.

Ve bu sonuçta elbette ki dinlerarası diyalog sürecinin çok büyük rolü var.

“Hz. Peygamber’e inanmayanlar da kurtulmuştur” diyerek iftar sofralarında papazlara dua ettirenlerin, Müslüman kızları Hıristiyana nikâhlayanların, Papa’nın elini eteğini öpenlerin çok büyük rolü var.

Yanlış din eğitiminin, insanımıza Allah rızası yerine paranın rızasının peşine düşüren sistemin büyük rolü var. Kutuplaşmaların, kavganın, yolsuzlukların, çıkar çatışmalarının büyük rolü var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar