Ülker Grubu’na dokunacak bir savcı var mı?

Adana’da fırınlarda ekmek yapımında kullanılan katkı maddelerinin GDO’lu çıkması ve bunun basında yer alarak kamuoyunda ciddi tepki alması sevindirici bir olay. Üstelik Adana Cumhuriyet Savcılığı bu...

Adana’da fırınlarda ekmek yapımında kullanılan katkı maddelerinin GDO’lu çıkması ve bunun basında yer alarak kamuoyunda ciddi tepki alması sevindirici bir olay. Üstelik Adana Cumhuriyet Savcılığı bu haberler üzerine GDO’lu katkı maddeleri hakkında soruşturma başlatmış.
Çok çok sevindirici bir şey.
Sadece hayvanlar için kullanımına izin verilen GDO’lu soyanın insan gıdalarının içine konulması bir cinayettir ve mutlaka önüne geçilmelidir. Kaldı ki hayvan yemi olarak kullanılan GDO’lu yemlerin de sonuçta et olarak süt olarak insan bünyesine geçtiği düşünüldüğünde yapılması gereken şey, bu ülkede hayvanların bile tek gram GDO’lu yem yemesinin önüne geçmek gerek.
Tarım Bakanı Faruk Çelik de, Adana’da meydana gelen GDO’lu ekmek skandalının ardından açılama yaparak “yapılan incelemelerde 112 üründe GDO tespit edildiğini” açıkladı.
Sayın Bakana sesleniyorum:
Bu bilgiyi açıklamak için neden Hürriyet gazetesinin GDO’lu ekmek haberini beklediniz ki?
Ayrıca bu “112 firmanın ismi, cismi yok mu? Hangi firmalar, hangi markalar bize GDO’lu ürün kakalamış öğrenme hakkımız yok mu?
Bu konuda bir gizlilik kararı mı var?
Anadolu’nun herhangi bir köşesinde pasta fırını üreten bir firmanın kapak cıvatasında sorun var diye “tehlikeli ürün” olarak deşifre ediliyor da, “bu 112 GDO’lu ürün pazarlayıcılarını” neden deşifre etmiyorsunuz?
Ve gelelim asıl meselemize; Ülker Grubu ürünlerinde tespit edilen GDO’ya.
Dün yazdık, aslında aynı konuyu hem bu köşede defalarca dile getirdim, hem de basında defalarca yer aldı. Ancak ne hikmetse “mevzu Ülker olunca gerisi teferruat” nakaratı çıktı karşımıza.
Ancak Adana’da ortaya çıkan GDO’lu ekmek skandalının ardından savcılığın derhal soruşturma başlatması beni cesaretlendirdi ve aradan bunca yıl geçmesine rağmen belki bir savcı, Ülker konusunda da harekete geçer diye düşündüm.
Dün de bahsettim, basında yer alan haberler şöyle;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar