Atatürk Yunan mıydı?

Referandum sürecinde şimdi de Atatürk tartışması başladı. Sanki Atatürk’ün etnik kimliği oylanacakmış gibi, bir delikanlı çıktı “Atatürk Yunandı” diye ortalığı...

Referandum sürecinde şimdi de Atatürk tartışması başladı. Sanki Atatürk’ün etnik kimliği oylanacakmış gibi, bir delikanlı çıktı “Atatürk Yunandı” diye ortalığı karıştırdı.
Delikanlımız(!), tezini şu görüşe dayandırıyor: “Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selaniklidir. Kimse Türk, Atatürk demesin. Orijinali Yunan yani, net... Benzemiyor Türk'e…”
Allah’tan, mensup olduğu parti anında ihraç etti bu delikanlıyı.
Delikanlı, diyorum zira kanının deli gibi aktığı bir çağda kendisi, hatta biraz fazlaca delice aktığı için Atatürk’e dil uzatarak meşhur olmak istemiş olmalı.
Cahillik diz boyu olunca, 1881’de Selanik’in bugünkü Anadolu toprakları gibi mesela Burdur gibi, mesela Antalya gibi Türkiye toprakları olduğunu unutunca ve dolayısıyla Selanik’te doğan, yaşayan on binlerce Türk oğlu Türk’ün olduğunu bilemekten aciz olunca, Selanik’te doğdu diye Atatürk’e Yunan diyen cehalet örnekleri karşımıza çıkıyor.
Atatürk’ün 15. yüzyıldan itibaren incelenen soy kütüğüne göre öz be öz Türk olduğunda tarihçilerin ittifakı var. Aksi olsaydı inanın Yunan gizli servisi, Atatürk’ün soyuyla ilgili arşiv belgelerini şimdiye dek çoktan servis etmişti.
Bir insan Bulgaristan’da doğdu diye Bulgar, Selanik’te doğdu diye Yunan olmaz.
Selanik’te doğdular diye Rifai tarikatının lideri Kenan Rifai, Rize’den Selanik’e göçen Fincioğularından Binbaşı İbrahim Kadir Bey’in oğlu ünlü yazar Aka Gündüz, Kurtuluş Savaşı’nın ünlü generali Refet Bele, İzmir’i işgal eden Yunan işgal kuvvetlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin de Yunan mıydı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar