Sağ-sol çatışmaları ve batı

Eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar, FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonunda konuştu. Tecrübeli devlet adamı Ağar’ın konuşmasında, bilhassa Türkiye’deki sol örgütlerin arkasındaki...

Eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar, FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonunda konuştu. Tecrübeli devlet adamı Ağar’ın konuşmasında, bilhassa Türkiye’deki sol örgütlerin arkasındaki gücü işaret ederken ortaya koyduğu yorumlar herkesi şaşırttı.

Ağar’a göre “emniyette şube müdürü iken sol örgütlerin arkasında Rus servislerinin olduğunu sanıyordu. Böyle şartlanmışlardı. Emniyet müdürü olunca anlamış ki,  hiç birinin arkasında Rus servisi yok, hepsi batı gizli servisleri tarafından destekleniyor.”

Ağar “sadece Türkiye Komünist Partisi’nin batı tarafından desteklenmediğini” iddia ediyor ve “Türkiye Komünist Partisi üyelerini hayatlarında ellerine bıçak almamış düzgün fikir adamları olarak kabul etmek lazım. Hiçbir şiddet eylemi olamayan insanlardı” diyor.

Eski bakana göre 12 Eylül öncesi silahlı sol gruplar batı istihbaratı tarafından destekleniyordu ve kendisi bunu emniyet müdürü olunca öğrenmişti. Komünist Partisi’nin ise batı ile bir irtibatı yoktu, Rusya’ya yakındı.

Oysa onun polis şefliği yaptığı 1970’li yıllarda, bugün “düzgün çocuklardı” dediği komünistler ölüm ve işkence listesinde idi.

Bu ülke meselelerine vakıf olan herkesin çok iyi bildiği ama Sayın Ağar’ın ancak 1993 yılında yani darbeden 13 yıl sonra emniyet genel müdürü iken “anlayabildiği!” gibi ülkede silahlı sol örgütlerin büyük bir kesimi batı tarafından destekleniyordu ve aynı batı bu örgütlerin Rusya tarafından desteklendiği propagandasını yapıyordu. Silahlı eylemlerle ilgisi olmayan aktivist sol gruplar da yine gayet profesyonel bir şekilde Rus yanlısı olarak lanse ediliyordu.

Ama Ağar’ın darbe komisyonunda gizlediği bir şey var ki o da silahlı sağ grupların da arkasında yoğun olarak ABD servislerinin olduğu idi. Bugün “cici adamlardı” denilen komünist partisi üyelerini yok etmek için kurulan komünizmle mücadele derneklerinin arkasında da hep batı vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar