Müjdeler olsun! İsrail’le barıştık!

Bu yazıyı kaleme aldığım sırada Türkiye ile İsrail arasındaki barış sürecine son imzanın Roma’da atılacağına dair haberler manşetlere taşınıyordu. “İsrail...

Bu yazıyı kaleme aldığım sırada Türkiye ile İsrail arasındaki barış sürecine son imzanın Roma’da atılacağına dair haberler manşetlere taşınıyordu. “İsrail Dölü’nün” bir anda “İsrail Gülü’ne” dönüştüğünün ibretlik hikâyesiydi bu.
Bu coğrafyada “Allah’ın tokadını” yiyen ve nerdeyse bütün İslam dünyasıyla kanlı bıçaklı olan zevatın, sığınacak liman olarak İsrail’e yanaşmalarının ibretlik hikâyesidir bu.
Mavi Marmara’da ölen Müslümanların kanları üzerinden yürüttükleri popülist siyasetin de artık iflas ettiğinin ilanıdır bu.
Suriye’de büyük bir hararetle Müslüman kanı dökmeye devam edenlerin, büyük bir aşkla İsrail’le el sıkışmalarının acı tablosudur bu.
Son kitabımda yazdığım şu satırları iyi okuyun: “AKP hükümetleri döneminde İsrail’e sık sık giden heyetlerin birinde milletvekilleri Egemen Bağış, Ömer Çelik ve Mevlüt Çavuşoğlu da bulunuyordu. Tarih: 30 Ağustos 2004. AKP parlamento heyeti, İsrail Milli Güvenlik Kurulu Başkanı Giora Ailand ve İsrail Ana Muhalefet Partisi lideri Şimon Perez ile de görüştü. Türk heyeti daha sonraki yıllarda başbakan olacak olan Şimon Perez’e özel hazırlanmış bir paket içinde Türk lokumu hediye etti Perez, kutuyu açtı, lokumu ağzına atarken tebessüm etti:
AKP lokum gibi bir parti!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar