Sigaranın dumanı ve siyasetin imanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu defa sigaranın ne kadar zararlı olduğu konusuna el attı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verdiği resepsiyona 250’yi aşkın eski sigara tiryakisini çağırdı ve onlara...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu defa sigaranın ne kadar zararlı olduğu konusuna el attı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verdiği resepsiyona 250’yi aşkın eski sigara tiryakisini çağırdı ve onlara sigaranın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlattı.

Erdoğan “Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük olamaz. Nasıl intihar etme özgürlüğü yoksa kendi kendini ölümcül hastalığa maruz bırakma özgürlüğü yoksa sigara içme özgürlüğü de olamaz” dedi.

Sigara bütün dünyada artan kanserlerin bilhassa akciğer kanserinin baş müsebbibi olarak gösteriliyor. Dolayısıyla devleti yönetme makamında olan kişilerin bu konuda uyarıcı faaliyetler yapması güzel bir şey.

Ama güzel olmayan şey ise sigaranın aleyhine konuşarak sigara merkezli ölümcül hastalıklara dikkat çekerken yüzlerce gıda maddesine giren ve kanser vakalarının yaygınlaşmasında temel etkenlerden biri olarak gösterilen GDO’lu ve mısır şurubu içeren ürünlerin yaygınlaşmasının önünü açmak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, belli ürünlerde belli oranlarda (yüzde 0.9) GDO bulunmasına izin veren düzenlemeyi Resmi Gazete’de yayınlattı. 

Bu bir facia idi…

Obama’nın son Türkiye ziyaretinde GDO’lu ürünlerin Türkiye’ye girişine izin verilmesi için Erdoğan’dan bizzat ricacı olduğunu biliyoruz. 

O rica icraata koyuldu. 

Lafı uzatmadan söyleyelim. Prof. Dr. Erkan Topuz şöyle diyor: “GDO’lu ürünler yüzünden insanlar, dünya savaşından beter günler yaşayacak. Önümüzdeki 5 yılda her iki kişiden biri kanser olacak.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar