Şeytana Dikkat!

Ramazan öncesi şu hadisi şerifi çok dinlediniz. “Ademoğlunun her amelinin sevabı on mislinden yedi yüze kadar katlanır. Allah bu­yurdu ki: "Ancak oruç müstesna. Çünkü o be­nim içindir; onun...

Ramazan öncesi şu hadisi şerifi çok dinlediniz. “Ademoğlunun her amelinin sevabı on mislinden yedi yüze kadar katlanır. Allah bu­yurdu ki: "Ancak oruç müstesna. Çünkü o be­nim içindir; onun mükâfatını ancak ben vere­ceğim. Çünkü o, şehvetini ve yemesini sırf be­nim için terk ediyor. Oruçlunun iki sevinci vardır: Birinci sevinç, iftar ettiği zaman, ikin­ci sevinç de Rabbine kavuştuğu zamandır. Oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur." (Altı hadis imamı, rudani- Buhari, Müslim, Riyazussalihin H no=  1214)

Şimdi burada iki noktanın altını çizelim.

                İşte ramazan ayında mükâfatını meleklerin dahi takdir edemediği, ancak Allah (cc) ın bildiği büyük mükâfatlar kazandık ki; bu kazançlar öyle altınla mücevheratla kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Zira bunun için enlimizin altında bol ve serbest bulunan nimetlerden, yemeiçmemizi terk ettik. Yine kendi helalimizle olan her tür şehevi davranışları, terk ettik. Sair zamanlarda olmadığı kadar camileri doldurduk. Kur'an okuduk, bolca dua ve zikirlerde bulunduk. Mazlum ve muhtaçların derdiyle dertlendik, ihtiyaçlarını gördük,hayır ve hasenat işledik. Bu kazançların dünyalar ve dünyalıklarla kıyası mümkün değildir, değerini bilelim. Şimdi bunca kazancımızı nasıl muhafza edeceğiz ki, amellerimiz berheva olmasın.

Örneğin bakkal; meyveyi sebzeyi dükkânın dışına düzüp teşhir eder. Ama parasını, kasasında/kilitli çekmecesinde saklar. Rençber; tarlasındaki toprağı koruma ihtiyacı duymaz ama bahçesindeki fıstık – fındık gibi değerli yemişler için bekçi tutar. Mücevherat ve altın satanlar ise bu malları kozmik kasalarda korudukları gibi dükkânlarını da enva-ı çeşit alarm sistemleriyle donatırlar. Örnekleri çoğaltabilirsiniz… Zira bu değerli eşyaların birçok düşmanı vardır.

Şeytan (aleyhilla'ne) ın sizin kazandığınız hayır ve sevaplara düşmanlığı çok daha fazladır. Zira şeytan imtihan gereği hep iyinin ve iyiliğin düşmanıdır. Allah (cc) şöyle buyuruyor: “şeytan, insanın apaçık düşmanıdır.” (Yusuf 12/5, isra 17/35) “Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayâsızlığı ve kötülüğü emreder. (...)”  (Nur 24/21)

Şu hadisi şerif te ramazan boyunca çok duyduğumuz hadislerdendir. "Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur." (Buhari, Müslim, Riyazussalihin H no=  1219) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.866 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 257 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.423 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar