Sihir ve büyü helak eder

Muhterem Müslümanlar!Bizler son din İslâm a iman eden seçkin insanlarız. Diğer insanlardan farkımız, İslâm a inanmamız ve bu dinin icaplarına göre yaşamamızdır. İman etmek ve bu inanç ile...

Muhterem Müslümanlar!
Bizler son din İslâm a iman eden seçkin insanlarız. Diğer insanlardan farkımız, İslâm a inanmamız ve bu dinin icaplarına göre yaşamamızdır. İman etmek ve bu inanç ile yaşamak, işte bu takvâdır. Bizi farklı kılan da budur.
Allah (c.c.) bizlere sihir, büyü ve falcılık ile meşgul olmayı, bunların karanlık dünyasında kalmayı yasaklamış, bunları yapmayı da yaptırmayı da haram kılmıştır. Kur ân-ı Kerim den konu ile ilgili birkaç âyet aktarmak istiyorum. Rabbimiz Teâlâ buyurur ki:
“Ey iman edenler! Sihir, büyü, fal... Şeytan işi birer pisliktir. Onlardan uzak durun ki şerden ve şerirlilerden kurtulmuş olursunuz.” (Maide S. A: 90)

“... Sihir, büyü, fal... Size haram kılındı...” (Maide s. a.: 3)

“... Düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden... Sabah aydınlığının Rabbine sığınırım...” (Felâk S. A: 1-4)

“Pek iyi bilirler ki, büyü yapan ve yaptıran kimsenin ahirette hayırlı bir nasibi yoktur. Vicdanlarını sattıkları şey ne kötüdür. Keşke (bunu) bilselerdi.” (Bakara S. A: 102)

Bir başka âyette (A raf S.A: 116) Yunus S. A: 76-81 de) Allah (c.c.) büyü yapanları kınamıştır.
Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v.) de büyü yapmayı ve yaptırmayı insanı helâk edici günahlardan biri olduğunu bildirmiştir. (Müslim, İman, 144)

Sihir, büyü ve diğer şeytani yollara inananların varlığından haber veren Allah (c.c.) Kur ân-ı Kerim de:
“... Cibt e ve Tağut a inanıyorlar...” buyuruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Noel sen bizim neyimiz olursun? 23 Aralık 2017 | 230 Okunma Yılbaşı toplu isyan 22 Aralık 2017 | 298 Okunma Sıla-I Rahim nedir? 19 Aralık 2017 | 237 Okunma Gençler Kur’an’da böyle tanıtılıyor 16 Aralık 2017 | 241 Okunma İyi huyları giyinmek 15 Aralık 2017 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar