Her ibadetin hikmeti vardır

Muhterem Müslümanlar! İçinde Kadir Gecesi’nin bulunmadığı bin aydan daha kıymetli Ramazan ayı içinde bulunuyoruz. Bu ayın da, üçüncü on gününün son günlerindeyiz. Ramazan ayının ilk...

Muhterem Müslümanlar! İçinde Kadir Gecesi’nin bulunmadığı bin aydan daha kıymetli Ramazan ayı içinde bulunuyoruz. Bu ayın da, üçüncü on gününün son günlerindeyiz. Ramazan ayının ilk on günü Rahmettir. İkinci on günü Mağfirettir. Üçüncü on günü de Cehennemden âzad olmaktır. Rahmet ayı Ramazan’da Rahmete’n-lilalemîn olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz‘in hayat tarzına tarzımızı uydurabilirsek Rahmet olunanlar sınıfına girmiş oluruz.

Muhterem Müslümanlar!
Allah-u Teâlâ bize verdiği imkânları senenin on bir ayında helâl yoldan kullanmaya müsaade ettiği halde Ramazan ayı girer girmez gündüzleri yeme ve içmeyi haram kılıyor. Bizden Rabbü’l-âlemin Ramazan ayı girince gündüzleri yemememizi ve içmememizi istiyor. Olduğu gibi yeme ve içmemizi kaldırmıyor. Yeme ve içmenin vaktini/zamanını değiştiriyor. Gündüzleri yemeyin geceleri yiyin, için buyuruyor.
Allah (c.c.), niçin acaba böyle buyuruyor? Bunun cevabını Rabbimiz Teâlâ oruç ayetleri olan Bakara Suresi’nin 183, 184 ve 185’inci ayetlerinin 185’incisinde açıklıyor. Buyuruyor ki:
“Ramazan ayı öyle bir aydır ki, insanlara doğru yolu gösteren, hidayeti ve hakkı batıldan ayırmayı açıklayan Kur’ân, bu ayda indirildi.” “Ünzilefihi’l-Kur’an...» Kur’ân indirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Noel sen bizim neyimiz olursun? 23 Aralık 2017 | 230 Okunma Yılbaşı toplu isyan 22 Aralık 2017 | 302 Okunma Sıla-I Rahim nedir? 19 Aralık 2017 | 238 Okunma Gençler Kur’an’da böyle tanıtılıyor 16 Aralık 2017 | 241 Okunma İyi huyları giyinmek 15 Aralık 2017 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar